Eredmények

Március 6.

Nagykanizsa-Dunakanyar WP Férfi OBI/B
13-5

Március 13.

VIWA-második ker.-Nagykanizsa
OBI/B Férfi 6-21

Március 27.

Nagykanizsa-HVSC
OBI/B Férfi 7-6

Április 10.

Oázis SC-Nagykanizsa Férfi OBI/B
17-22

Következő mérkőzések

Április 17.

Nagykanizsa-YBL WPC Férfi OBI/B Nagykanizsa

Április 24.

Nagykanizsa-Ceglédi VSE Férfi OBI/B Nagykanizsa

Naptár

A Hajós-uszodában rendezték a férfi vízilabda OB I-es osztályozó másik mérkőzését is és óriási izgalmak között dőlt el, hogy a Kanizsa Vízilabda egymás után harmadik alkalommal is lemaradt az első osztályról.

KSI SE – Kanizsa Vízilabda 9-10 (4-1, 2-2, 1-5, 2-2)

Vízilabda OB I-es osztályozós párharc, második mérkőzés. Budapest, 1200 néző. Vezette: Rubos, Csanádi.

Kanizsa: Leposa – Salamon A. 1, Dobay G. 3, Balli, Simon A. 1, Hőna 1, Major. Csere: Bendes (kapus), Rábavölgyi 2, Vadovics 1, Szilvasán P. 1, Mocsári, Dobay P. Edző: Ludányi Kadosa.

A margitszigeti ötvenes nyitott medencében a vízilabda osztályozó második találkozóján is nagyszerű hangulatban játszottak a csapatok. Először úgy tűnt, a Kanizsa ott folytatja, ahol az első, 11-9-re elveszített meccset abbahagyta: a KSI már 4-1-re is elhúzott úgy, hogy 3-0-s vezetésük után szépített Dobay Gergely. A hátrány csökkentése szempontjából a második negyed sem sikerült jobban a kanizsaiaknak, nagyszünet után viszont nagyot fordult a találkozó menete. Ahogy a szakportálok is fogalmaztak: Kanizsa akkor bizonyította, hogy megérett az OB I-es tagságra, Ludányi Kadosa legénysége nem csupán hátul szedte össze magát, hanem támadásban is megállíthatatlan volt. Hőna Dávid centergólját Simon Adrián fórgólja és Vadovics Ákos akcióból született találata követte, a 21. percben pedig 6-6-ra álltak a felek, mi több, Dobay újra gólt jegyzett. Azzal már vezetett a Kanizsa és összesítésben is csak egy gólra állt az összesítésbeli egyenlítéstől. Ugyan volt ezt követően még egy gólváltás, de az óriási izgalmak a negyedik negyedre maradtak. Abban a nagyot küzdő Kanizsa Rábavölgyi Zsombor vezérletével már 10-7-re is vezetett, tehát jobban állt összesítésben, mint a KSI. A sportiskolás klub ezt követően tudott zárkózni és mivel őrült izgalmak közepette az eredmény már nem változott, a 10-9-es Kanizsa-siker a fővárosiak OB I-es tagságát jelentette. A csapatoknak Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adott át érmeket.

Kicsit belealudtunk az elején a mérkőzésbe – nyilatkozta a vlv.hu-nak a kanizsaiak edzője, Ludányi Kadosa. - Az első két negyedben teljesen az ellenkezőjét csinálták a fiúk, mint amit megbeszéltünk. Ilyen hátrányból felállni a KSI ellen nagyon nehéz. Nekünk ez sikerült. Talán egy pár percig meg is volt a meccs, vezettünk három góllal, de több kulcsjátékosunk elhagyta a medenceteret ilyen-olyan oknál fogva. Nagyon nehéz volt a végét tartani és nem is sikerült sajnos.

A továbbiakról is tett említést a szakember a szakportálnak.

- A jövőnkkel kapcsolatban annyit, hogy ez nem rajtunk fog múlni, elég nehéz helyzetben vagyunk. Sok mindent tudnék itt elmondani a körülményekről - nem a miénkről, hanem a vízilabdáéról. Ha a vízilabda bajnokságát az szolgálja, hogy az a csapat, akitől mi ma kikaptunk - ma nem kaptunk ki -, összesítésben kikaptunk, nem fog jövőre az OB1-ben játszani. szíve-lelke legyen ennek arra, aki így döntött. (Ludányi Kadosa itt arra céloz, hogy a KSI nem a szombati keretével lesz OB1-es, mert a csapatból sokan máshol folytatják - a szerk.) Mi további erősítéseket hajtottunk volna végre vagy hajtottunk végre, majd kiderül, hogy mi lesz. Komoly OB1-es játékosállománnyal rendelkeztünk volna jövőre. Nem kaptuk meg ezt a lehetőséget, meglátjuk. Éljen a KSI ezzel a lehetőséggel, gratulálok nekik.

A vízilabda OB I-be jutott: KSI, 20-19-es összesítéssel.

P.L.

Kanizsaujsag.hu 2020.06.28.

KSI-Kanizsa 9:10 - A KSI jutott az OB1-be

Drámai csata volt, a Kanizsa háromgólos hátrányból fordított, már hárommal is vezetett, aminek alapján szinte már az OB1-ben érezhette magát, a vége azonban csak egygólos győzelem lett, így a KSI-nek maradt egy gólnyi előnye, s visszatérhet az első osztályba.


2. mérkőzés az OB1-be jutásért

KSI-Kanizsa 9:10 (4:1, 2:2, 1:5, 2:2)

G.: Bóbis B., Pető 2-2, Dávid Z., Schmölcz, Csapó, Bihácsi, Vékony, ill. Dobay 3, Rábavölgyi 2, Vadovics Á., Salamon A., Szilvasán, Hőna, Simon A.

A KSI 20:19-es összesítéssel nyerte a párharcot.

A meccs részvevői emlékérmeket, a győztesek emlékserleget vettek át a találkozó után a szövetség elnökétől, Vári Attilától.

VLV.hu 2020.06.27.

Vízilabda-restart: Kanizsa-KSI 9:11

Máris sikerült megcsillantani valamit abból, hogy milyen is a nyári vízilabda! Az első osztályba jutásért vívott párharc nyitányaként, több mint 1.200 ember előtt játszott izgalmas mérkőzést a Kanizsa és a KSI a Hajós nagy medencéjében. Előtte gyászszünet volt. A két edző  nyilatkozata és vlv-fotók:


1. mérkőzés az OB1-be utásért:

Kanizsa-KSI 9:11 (5:3, 0:3, 2:3, 2:2)

G.: Dobay 3, Majos, Salamon A. 2-2, Rábavölgyi, Kaszper, ill. Schmölcz 4, Bóbis B., Gábor L. 2-2, Tóth-Gili, Dávid Z. Dubinák

A mérkőzés előtt megemlékeztek a nemrég elhunyt Kárpáti Györgyről és Benedek Tiborról. (Videónkon.)

A visszavágó szombaton 19 órakor lesz a Hajósban, az OB1-be jutásról a két mérkőzés öszesített eredménye dönt.

Képek a galériában tekinthetők meg!

VLV.hu 2020.06.25

 

Tisztelt Szurkolók!

 

A 2020.06.25-én és 2020.06.27-én megrendezésre kerülő KSI – Nagykanizsa oda-vissza vágó mérkőzések élő közvetítései a www.waterpolo.hu weboldal főoldalán lesznek megtekinthetőek.

 A szövetség weboldalán kívül a 2020.06.25-i mérkőzés a https://vimeo.com/431924924/a2a157542b

míg a 2020.06.27-i mérkőzés a következő linken lesz megtekinthető: https://vimeo.com/event/128512/93dbb38029.

A vízilabda OB I-es osztályozó páros meccsének első felvonására ma kerül sor, a margitszigeti Hajós-uszodában 19 órától a Kanizsa Vízilabda legénysége a KSI SE együttese ellen száll vízbe – a honi férfi vízilabda legfelső osztálybeli tagságért.

Ludányi Kadosa gárdája előtt tehát roppant egyértelmű a feladat: összesítésben jobbnak kell bizonyulnia a fővárosi sportiskolások ellen…

- Ne tartsák túlságosan fennköltnek, de véleményem szerint a kanizsai vízilabda történetének legfontosabb mérkőzései következnek – fogalmazott Ludányi Kadosa edző, aki 2017-ben az UVSE-től került a kanizsaiak kispadjára. – Ha már így alakult, hogy ebben a korántsem teljes programú bajnokságban osztályozót vívhatunk, nyugodtan mondhatjuk, hogy tizenkilencre húzunk lapot. Több hónapos leállás után kellett ismét csúcsformába lendülnünk úgy, hogy négy hete mehettünk ismét vízbe. Bizton állíthatom, komoly játékoskerettel bírunk, rutinos, úgymond nagy tömegű játékosokkal, így kell megoldanunk a mondhatni extrém helyzetet. Aki komolyabban foglalkozik a vízilabdával, ilyen hosszú, vagyis két és fél hónapot víz nélkül biztosan nem élt át. Normál helyzetben ez nem fordulhatott volna elő, ezért inkább azt mondanám, nem is a nulláról, sokkal inkább mínuszból kezdtünk. Magunk között szinte végig a KSI-re készültünk és ha fiatal csapatuknak lendületből tudtunk volna nekimenni, más lenne a helyzet, mint így. Akire nem számíthatok, ő Szilágyi Attila, nélküle pontosan tizennégyen vannak a srácok a keretben.

Balázs László, a kanizsai vízilabda együttes ügyvezetője már korábban is elmondta, a klub szurkolói buszt is indít a fővárosba, de egyéb platformon is nyomon lehet követni a Kanizsa Vízilabda mérkőzéseit, aki személyesen nem tud kint lenni a Hajósban.

- Ami a legfontosabb, hogy a Kanizsa - KSI vízilabda osztályozós párharc találkozóira szurkolói buszok indulnak Nagykanizsáról – fogalmazott az elöljáró. - Nagyon örülök annak, hogy eddig is sokan jelentkeztek és az indulás június 25-én, csütörtökön, valamint június 27-én, szombaton is 14 órakor lesz a TESCO-parkolóból. Ha kérhetném szurkolóinktól, legyenek pontosak és akinek van vízilabdás egyesületi pólója, ő lehetőleg abban jöjjön. Fontos emellett elmondani, hogy a mérkőzéseket az MVLSZ élőben közvetíti a honlapján, a www.waterpolo.hu oldalon.

Szombat estére aztán minden eldől a továbbiakat illetően, egyben az is, hogy a Kanizsa Vízilabda legénysége vívhat-e – még inkább sporttörténelmi - OB I-es vízilabda találkozókat – egyelőre, amelyről a hírek szólnak, Kaposváron…

P.L.

Kanizsaujsag.hu 2020.06.25.

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu