Eredmények

Május 7.

AVUS-Nagykanizsa
Férfi OBI/B 7-9

Május 14.

Nagykanizsa-VIWA-második ker.
Férfi OBI/B 21-15

Május 21.

ASI-Nagykanizsa Férfi OBI/B
12-17

Május 28.

Neptun VSC-Nagykanizsa
Férfi OBI/B 6-16

Június 1.

Szentesi VK-Nagykanizsa
Osztályozó 14-7

Június 5.

Nagykanizsa-Szentesi VK
Osztályozó 14-22

Következő mérkőzések

Június 1.

Nagykanizsa-Szentesi VK Osztályozó Nagykanizsa

Naptár

Talán a mostani vízilabda OB I B-s bajnokság legfontosabb mérkőzését vívták a szezon legutóbbi fordulójában, hiszen a listavezető KSI SE a második Kanizsa Vízilabda legénységét fogadta.

KSI SE (1.) – Kanizsa Vízilabda (2.) 14-8 (5-0, 3-3, 3-2, 3-3)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, 16. forduló. Budapest, 100 néző. Vezette: Marjay, Tordai.

Kanizsa: Ajkay-Takács – Vadovics L., Vass B., dr. Illés, Klár 3, Szőke B. 1, Balaska 1. Csere: Pelle (kapus), Vadovics Á. 1, Marnitz, Spitz 1, Létay 1, Márkus, Gál S. Edző: Regős Áron.

Már-már úgy alakult a szezon, hogy a két vízilabda csapat második idénybeli összecsapása egyfajta döntőnek is beillett, s az őszi KSI-győzelem után a kanizsaiak kerültek lépéskényszerbe. A két gárda azt megelőzően egy osztályozón „futott” össze, s akkor sem a Kanizsa Vízilabda jött ki jól a párharcból. A mostani fővárosi összecsapások katasztrofálisan indult a dél-zalaiak számára, hiszen a „sportiskolások” villám rajtja az első negyedben gyakorlatilag el is döntött mindent. Azt követően ugyan magukhoz tértek a kanizsaiak, de gyakorlatilag akkor már csak a meccs eredményének kozmetikázására volt lehetőségük. Jegyezzük azért meg, Regős Áron gárdája visszajött még 6-3-ra, azt követően azonban már nem volt kérdéses, hogy a fontos három pontot a KSI szerzi meg. A tabellán a fővárosiak elhúztak hat egységgel a tabellán, s innen már igencsak nehéznek ígérkezik megszereznie a Nagykanizsának az OB I B elsőségét...

- Az első negyedben eldőlt már a mérkőzés sajnos – fogalmazott a találkozóval kapcsolatban Regős Áron, a kanizsaiak trénere. - Teljesen érthetetlen és értékelhetetlen az a játék, amit műveltünk az első negyedben. Tudtuk, mik a KSI erősségei, hogy mire kell figyelnünk, le is gyakoroltuk, mégis azokból a szituációkból kaptuk a gólokat, amikre elvben és gyakorlatban is készültünk. Nincs más hátra, a második helyet meg kell tartanunk, és a legjobb tudásunk szerint felkészülünk az osztályozó mérkőzésekre. Mindenesetre változások lesznek, sok dolgot módosítani fogok. A csalódást keltő teljesítményünk ellenére is hiszem azt, hogy ki fogjuk harcolni az első osztályt, ennek érdekében jó pár dolgon változtatni fogok. A felkészülésünk egyébként jól sikerült erre a meccsre, de néhány játékos mentálisan nem bírta el azt a terhet, ami ezzel a meccsel járt, több pólósunk is jócskán a tőle elvárt szint alatt teljesített. Köszönjük ugyanakkor a szurkolóinknak, hogy buzdítottak minket, össze fogjuk szedni magunkat, hogy büszkék lehessenek ránk.

P.L.

Kanizsa Újság 2022.03.03.

Az OB I B-s vízilabda bajnokság 10. fordulójából a vírushelyzet miatt elhalasztott mérkőzéssel kezdheti tavaszi idényét szombaton – hazai környezetben - a Kanizsa Vízilabda együttese.

Rangadó következik ráadásul szombaton 10.30 órától Nagykanizsán, hiszen a vízilabda második vonal tabelláján a jelenleg harmadik helyen álló dél-zalaiak a második Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületet fogadják Szombathelyről. Hogy a találkozónak adjunk még egy kis pikantériát: a vasiak és a – több szerzett gólt elkönyvelő - kanizsaiak mérlege mellett a gólkülönbsége is azonos. Maradjunk annyiban, az biztos, hogy az ábécében az A előrébb található, mint a K...

regos aron kv 3153873860

- Először is boldog új évet kívánok a csapat és a magam nevében a szurkolóinknak, a felkészülésünk pedig úgy gondolom, jól sikerült – kezdte a nagykanizsai együttes vezetőedzője, Regős Áron. - Kemény szárazföldi és vízi edzéseken vagyunk túl, és taktikai elemeket is gyakoroltunk, a fókuszt részben már a szombati AVUS elleni rangadóra is helyeztük. Edzőmérkőzést is tudtunk játszani a Cegléd csapata ellen, nekik ezúton is köszönöm, hogy segítették a felkészülésünket. Bizakodva várjuk a szombati rangadót, győzelmet várok a csapattól.

S akkor lássuk, mi is az AVUS elleni találkozó lényege.

- Egy kiváló együttessel fogunk megmérkőzni, emellett a szombathelyiek elleni találkozót jó állapotban várjuk, harcra készen állunk. Győzni szeretnénk, mivel a céljaink eléréséhez nagyon fontos ez a mérkőzés. Várjuk szeretettel közönségünket, szurkolóinkat, nagyon nagy segítség lehet a buzdításuk.

Kanizsa Újság 2022.01.20.

AT2 6867 RRCSoport A4

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu