Eredmények

November 14.

KVSE-Fehérvár VSE Fiú Ifi 13-21
KVSE-Fehérvár VSE Fiú Serdülő 3-13
KVSE-Fehérvár VSE Fiú Gyermek 10-18

November 27.

Fehérvár VSE-KVSE DVL Gyermek 12-5
DFVE Leány-KVSE DVL Gyermek 7-6

November 28.

KVSE-Balaton VK Fiú Ifi 2-4
KVSE-Balaton VK Fiú Serdülő 9-7
KVSE-Balaton VK Fiú Gyermek 13-10

Következő mérkőzések

December 4.

KVSE-PTE-PEAC Férfi OB/II Nagykanizsa
Sopron VSE-KVSE Férfi OB/II. Nagykanizsa
DFVE-KVSE DVL Gyermek Budapest
Oázis Kft.-KVSE DVL Gyermek Budapest

December 5.

KVSE-DFVE fiú DVL Gyermek Dunaújváros
KVSE-PSN Zrt. DVL Gyermek Dunaújváros

December 11.

KVSE-DFVE fiú DVL Gyermek Balatonfűzfő
KVSE-Balaton VK DVL Gyermek Baaltonfűzfő

Naptár

(2010 – ben és később születettek)

Felsőházi rájátszás

1. forduló

2021-02-21 Szombathely

 

Folytatás az erősebb csoportban

Az őszi alapszakaszban mutatott teljesítmény alapján a „Felsőházban” folytathatja szereplését a Kanizsa VSE csapata. Ebben a bajnokságban nem számolják az eredményt, így az edzők szavazatai alapján történt a besorolás.

A szombathelyi fordulóban a pécsi és a győri együttesek ellen szálltunk vízbe. A baranyai gárda már a megjelenésével meghökkentette a többi csapatot. Két alakulattal is részt vesznek a küzdelmekben, közel 30 játékossal érkeztek. A Piros Rákok és a Kék Delfinek fantázianevű csapatok nagyon jól felkészített, ügyesen úszó, labdával jól bánó gyerekekből állnak, akik ráadásul már a különböző játékelemekkel is tisztában vannak. Mindkét csapat a mezőny fölé emelkedik.

Mi a Piros Rákok ellen szálltunk vízbe. Az első két negyedben sikerült lépést tartani ellenfelünkkel, voltak periódusok, amikor mi irányítottuk a játékot. Sok helyzetet alakítottunk ki, igaz, ezekből keveset sikerült értékesíteni. A második félidőre fordult a helyzet. A baranyai gárda vette át az irányítást. Gyors játékukra nem találtunk ellenszert. Kapusaink jól védtek, de így is sok találatot szereztek a „Rákok”. A kanizsai gyerekek végig küzdöttek, kitartásukért minden dicséretet megérdemelnek!

A Győri VSE ellen nem sikerült a kezdés. Támadásainkban ugyan megvoltak a helyzetek, de a kihasználással továbbra is gondjaink akadtak. Védekezésben pedig megint kapusunk, Török Nimród volt a legjobb, ami sokat elárul a többiek tevékenységéről. A 2. negyedtől aztán fejre állt a mérkőzés. 2 játékrészen keresztül a kanizsai játékosok brillíroztak. Rendeződött a védekezés, végre sikerült jobban összpontosítani a befejezéseknél. A záró negyedre nálunk újra a 2. sor került vízbe, a győriek viszont a legjobbjaikkal folytatták, így ezt a részt ők zárták jobban.

A gyerekek nagyon sokat ügyesedtek, fejlődtek az elmúlt hónapokban. A szorgalmas edzéslátogatás, jó edzéslehetőségek meglátszanak a mutatott játékon. Minden mérkőzés újabb és újabb lehetőség a tanulásra, tapasztalatszerzésre. Az edzések után érdekes lehetőség arra, hogy idegen ellenfelek ellen, éles körülmények között is lemérhessük, mi tudunk. A látottak alapján leszűrhető, hogy itt a helyünk!

A nap kellemetlen tapasztalata a vízilabda örök betegsége, a bíráskodás stílusa volt. Az őszi fordulókban megszoktuk az új szabályokat, ezek szerint készültünk mi is és a többi csapat is. (Minimális a testi kontaktus, az egyszerű szabálytalanságokért is kiállítás jár.) Ma azonban mérlegeltek a játékvezetők az egyes szituációkban, voltak kis- és nagy szabálytalanságok. Követhetetlen volt, miért milyen büntetés jár…

Kanizsa VSE:

Kezdő csapat: Török Nimród – Szabó Ádám, Kutfej Marcell, Kesztyüs Péter, Mándli Lara, Jurik Nimród

  1. sor: Tuboly Emese – Haszon Júlia, Dervenkár Mihály, Stricz Anna, Lanc Veronika, Tálosi Lotti, Pál Bence.

Egyéni teljesítményével Török N., Szabó Á., Kutfej M., Mándli L., Haszon J. és Dervenkár M. emelkedtek ki társaik közül.

Kanizsa, hajrá!

Baby I. 2021

2021-02-21                                           Szabó Szilárd

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu