Eredmények

Május 15.

HVSC-KVSE Benu Fiú Ifi 20-1
HVSC-KVSE Benu Fiú Serdülő 8-6
HVSC-KVSE Benu Fiú Gyermek 3-21
Fehérvár VSE-KVSE DVL Gyermek 16-6
Győri VSE-KVSE DVL Gyermek 10-4

Május 22.

KVSE-SZVPS II. Benu Fiú Ifi 9-17
KVSE-SZVPS II. Benu Fiú Serdülő 10-15
KVSE-SZVPS II. Benu Fiú Gyermek 15-5

Május 28.

Fehérvár VSE-KVSE Férfi OB/II 8-8
KVSE-Aquatics WP Férfi OB/II 0-0
Balaton VK-KVSE DVL Gyermek 0-21
Fehérvár VSE-KVSE DVL Gyermek 9-17

Június 5.

KVSE-Sportliget Benu Fiú Ifi 9-12
KVSE-Sportliget Benu Fiú Serdülő 11-14
KVSE-Sportliget Benu Fiú Gyermek 11-12

Június 11.

KVSE-DVSE Férfi OB/II 11-19
Aquatics WP-KVSE Férfi OB/II 21-9

Következő mérkőzések

Naptár

3. foduló

2020-12-06 Székesfehérvár

Hasznos fehérvári túra Mikulás alkalmából

A 2010 – ben és később született gyerekek számára kiírt bajnokság idei utolsó fordulójára Székesfehérváron került sor.

A „baby korosztályokban” évről évre sajátos szabályokat próbálgatunk. Korábban a csapatlétszám, a játékidő, a kapuk- és labdák mérete lett kisebb, majd a gólok számolását szüntették meg. Idén új elem, hogy a legkisebb, az ellenfél ellen elkövetett szabálytalanságért is kiállítás jár. Így könnyebbé válik a gólhelyzetek kidolgozása, mert nem védekezhet elég keményen a csapat, vagy ha mégis, akkor emberelőnyös szituációból folytatódik a játék.

A vasárnapi fordulóban ennek minden előnyét és hátrányát is érezhettük. A Dunaújváros elleni összecsapáson elég sűrűn állították ki játékosainkat, többen is a kipontozódás szélére kerültek, de végül senkinek sem kellett idő előtt elhagynia a medencét. A kapusaink kiválóan teljesítettek, Török Nimród és Tuboly Emese is biztos pont voltak a hálónk előtt. A megszerzett labdákból aztán gyors ellentámadásokat vezettünk, aminek nem nagyon találta ellenszerét az újvárosi gárda. Az ellenfél legjobb játékosa bizony jópárszor felültette védőinket, de csapatként nem volt kétséges a fölényünk. Kutfej Marcell mind védekezésben, mind támadásban kiemelkedőt nyújtott, dunaújvárosi „kollégájával” a mezőny legjobbjai voltak.

A második meccsre a Tatabánya ellen 15 perc pihenő után került sor. 3 negyeden keresztül ennek nem is volt semmi nyoma. Izgalmas, színvonalas, jó iramú játék folyt a medencében. A fáradtság talán abban kezdett már ekkor megmutatkozni, hogy a helyzetkihasználás akadozni kezdett. Hiába kerültünk zsinórban helyzetekbe, a találatok elmaradtak. Akadt olyan periódus, amikor 5 kimaradt helyzetünk után az egyetlen tatabányai lehetőségből egyből gól született. A támadásaink veszélyességét mutatja, hogy az ellenfél kezdő sorából 2 játékos is kipontozódott, azaz potyogtak a kiállítások, de a sikeres befejezésekkel sajnos adósak maradtunk. A záró negyedben aztán a kanizsaiak 2. sora nem tudott lépést tartani az ellenféllel, bár a helyzetek itt is megvoltak, ekkor tatabányaiak kerültek fölénybe.

Az alapszakasz végén elmondható, hogy a Kanizsa VSE és a Tatabányai VSE a többiek fölé kerekedett. Tavasztól a felsőházban folyhatnak tovább a küzdelmek.

20201207baby

2020-12-07                                                                                       Szabó Szilárd

 

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu