Eredmények

December 11.

KVSE-DFVE Fiú DVL Gyermek 18-2
KVSE-Balaton VK DVL Gyermek 9-16

December 12.

Váci VSE-KVSE Fiú Ifi 18-10
Váci VSE-KVSE Fiú Serdülő 8-12
Váci VSE-KVSE Fiú Gyermek 2-27

December 19.

KVSE-HVSC Fiú Ifi 10-13
KVSE-HVSC Fiú Serdülő 11-12
KVSE-HVSVC Fiú Gyermek 26-4

Következő mérkőzések

Február 5.

KVSE-Fehérvár VSE Férfi OB/II Győr
KVSE-Balaton VK Férfi OB/II Győr

Naptár

Majd' három hónap kihagyás után újra medencében készülhetnek a fiatal kanizsai vízilabdázók. Az edzők dolga ugyanakkor az enyhítések után sem egyszerű, hiszen az uszodák továbbra is zárva vannak és az érintkezést is kerülni kell a tréningeken.

Négy hete edzhetnek újra együtt a KVSE utánpótláskorú pólósai, de kezdetben csak szárazföldi tréningeket tarthattak az edzők. Az enyhítéseknek köszönhetően - bizonyos létszámkorlát mellett - keddtől már használják a szabadtéri medencét a sportolók, de a labda továbbra sem kerülhet elő.  

– Nem lehet kontakt a gyerekek között, így még az a lehetőség sem volt, hogy a szabadtéri edzésen focizunk egy jót. Ezért különböző koordinációs gyakorlatokat, futóiskolákat, lépcsőzést végeztünk. Olyan erősítő feladatokkal készültünk, hogy vissza tudjunk rázódni a munkába. De ez nyilván nem pótolhatta a vízi munkát. Most ez egy új helyzet, hogy itt lehetünk a strandon, s végre vízbe kerülünk. Labda még nincsen, de végre úszhatnak a srácok, így reméljük, hogy ez már csak jobb lesz - mondta el Simonka Ferenc, a KVSE utánpótlás-vezetője.

A 10-11 éves fiatalok vízilabda iránti lelkesedését különösen nehéz volt fenntartani az elmúlt csaknem 3 hónapban. Az enyhítések első szakasza is csupán annyiban segített, hogy végre személyesen is találkozhattak a gyerekek. A játék továbbra sem engedélyezett, de az edzők abban bíznak, hogy az előírások hamarosan ezt is lehetővé teszik.            

– Ezek a gyerekek nem azért járnak vízilabdázni, mert őnekik mindenük a vízilabda, s teljesen elkötelezett hívei lennének a sportágnak. Azért járnak le, mert szeretik a vizet, a labdát, a társaságot, s szeretnek játszani. De - főleg az első 8 hétben - a víz is hiányzott és a társaság is. Persze az ember próbálta valahogy belecsempészni a felkészülésbe a labdát, a játékot, de ez sokszor erőltetett lett, nem volt az igazi. Így ezek az edzések nem arról szóltak, mint amikor az uszodába nap mint nap edzünk - folytatta Szabó Szilárd, a KVSE utánpótlásedzője.

Szövetségi döntés még nincs arról, hogy milyen rendszerben folytatódnak majd az utánpótlás-bajnokságok. A KVSE felkészülése azonban nem áll meg: az edzők tervei között szerepel, hogy az iskolaszünet alatt is lesznek edzések és nyári táborok.

Kanizsaujag.hu 2020.06.04.

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu