Eredmények

December 11.

KVSE-DFVE Fiú DVL Gyermek 18-2
KVSE-Balaton VK DVL Gyermek 9-16

December 12.

Váci VSE-KVSE Fiú Ifi 18-10
Váci VSE-KVSE Fiú Serdülő 8-12
Váci VSE-KVSE Fiú Gyermek 2-27

December 19.

KVSE-HVSC Fiú Ifi 10-13
KVSE-HVSC Fiú Serdülő 11-12
KVSE-HVSVC Fiú Gyermek 26-4

Következő mérkőzések

Február 5.

KVSE-Fehérvár VSE Férfi OB/II Győr
KVSE-Balaton VK Férfi OB/II Győr

Naptár

Jan.19-én (szombaton) a budapesti Kőér utcai uszodába utazott a 2006-os csapat két mérkőzésre, ahol a felsőházi rájátszásba feljutásról döntöttek. A mérkőző csapatok közül kettő feljut, egy pedig marad a középházban a 6-10 helyezésekért játszani. Az előjelek alapján, ha az egyik mérkőzést megnyerjük, akkor valószínű lehet a kitűzött célunk. Az előzetes felmérések alapján a megbeszélésen megegyeztünk a gyerekekkel, hogy nem az első mérkőzés a fontos, de beleállunk abba is, hátha meg tudjuk könnyíteni a dolgunkat a későbbi találkozóra (a másik csapat gyengébbnek tűnt). Ha nem tudjuk a feléig tartani az ellenfelet, akkor inkább a második mérkőzésre koncentrálunk, és elengedjük az elsőt.

Az ellenfél a Balaton Sc volt.  A mérkőzés úgy alakult, ahogy nem szokott hasonló erősségű csapatok ellen: mi rohantuk le az ellenfelet, jól védekeztünk, jól támadtunk (a sok hiba ellenére is) és megléptünk az eredményben is. Végre az ellenfélnek kellett kapaszkodni. Védekezésben voltak labdaszerzések, blokkok, jó váltások. Támadásban szépen ment fel a labda, kérték egymástól, voltak üres térbe mozgások, így helyzetek, kiállítások is (amikbe végre fel tudtunk állni helyesen). Ekkor aztán jöttek a „megszokott” egyéni hibák, figyelmetlenségek, fegyelmezetlenségek, kapkodások. Látszott, hogy a játékosok nehezen tudják kezelni ezt a különbséget jó csapatellen és az ellenfél lassan jött fel a mi hibáinkat kihasználva, sőt a nagy akarásnak köszönhetően kiegyenlítettek. Ekkor már a harmadik negyed végénél jártunk, és a csapat betartva a taktikát (a legjobb játékost 3-an 4-en felváltva fogjuk) látszott, hogy kifárasztotta az ellenfelet, nagy energiát mozgósítattak velük az egyenlítés érdekében. A szünetben azt mondtam a gyerekeknek, ha eddig küzdöttek és őrizték a vezetést, akkor most nyugodtan, de a mérkőzés elején mutatott figyelmes játékkal menjetek vissza és ne adjátok ajándékba az ellenfélnek a győzelmet, mert akkor a második mérkőzésen már hátradőlve tudunk játszani. Így is tettek. Gyorsan lőttek két gólt és utána figyeltek a védekezésre, nem volt cél az újabb találat szerzése, inkább a játékidő fogyasztása és a gól elkerülése volt a cél. Az ellenfél erős pontjait kontroll alatt tartottuk, a többiek pedig nem voltak gólveszélyesek. Azt gondolom, a végére a védekezésre való összpontosítás ki is vette az erőnket, mert az utolsó öt percben a támadásban adódó helyzeteket nem a legjobban fejeztük be, vagy be sem fejeztük. A célunkat viszont túlszárnyaltuk, mert nemcsak nyertünk, hanem a nyáron nagy pofont ránk mérő Balatonfűzfőnek visszavágtunk.

A Polo Sc csapata ellen már a továbbjutás tudatával, de az előző mérkőzés fáradalmaival ugrottunk vízbe. Nehezen indult a mérkőzés, fáradtak voltak az izmok, de a védekezés azért most is működött. Sok labdát szereztünk, viszont a támadásokban kevesebben vettek részt, mint a megelőző mérkőzésen. Minden tovább tartott, csak a támadóidő csökkent. A félidőre azért szépen lassan összeszedtünk olyan előnyt, hogy a további játékrészben a cserék játszhatták végig a mérkőzést 1-1 kezdő játékossal kiegészülve. Ebben a részében a játéknak is voltak nagyon bíztató megmozdulások a cserék részéről, pedig az ellenfél továbbra is az ügyeseket tartotta játékban. Szép és szokatlan lefordulásokat, váltásokat, szereléseket láttam olyanoktól, akikre nem jellemző. A második félidőt is megnyertük, nemcsak a mérkőzést.

Mivel mindkét mérkőzést megnyertük, így feljutottunk a felsőházba és az 1-5 helyezésekért csatázhatunk tovább.

Kanizsa VSE – Balaton SC  13 – 12

Szirtes Bátony 7, Varga Ábel  5, N.Horváth Zsigmond 1

Polo SC – Kanizsa VSE  7 -11

8 Szirtes Bátony,1 Varga Ábel,1 N.Horváth Mátyás,1 Sneff Botond

Kanizsa:Hajrá!!!

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu