Eredmények

Június 1.

TVSE-KVSE
DVL Gyermek 12-10
KVSE-Kaposvár Balaton VK
DVL Gyermek 5-24

Június 2.

KVSE-DFVE TOPO I DVL Gyermek 8-2
POLO SC DVL2007-KVSE DVL Gyermek 2-9

Június 9.

KVSE-CVK DVL Ifi 14-10
DFVE-TOPO-KVSE DVL Ifi 4-6

Következő mérkőzések

Naptár

(2009 – ben és később születettek)
8.
forduló
2019-05-26 Vác

Bíztató játékrészek, alakul a csapat gerince

Az utolsó előtti fordulóban Vácra utazott csapatunk. Előbb a szombathelyi, majd a dunaújvárosi együttesek vártak ránk a medencében.

A forduló egyik célja az volt, hogy az ügyesebb játékosokat együtt játszatva alakuljon a csapat szerkezete, legyen egy arculata a gárdának. Ez viszont azt a veszélyt hordozta magában, hogy a sorcserék alkalmával a 2. vonalban nem lesz elég átütőerő, nem lesznek olyan játékosok, akik a csapat vezérei lehetnének.

Ez az aggodalom be is igazolódott: mindkét mérkőzést nagy lendülettel, jó játékkal kezdtük. Támadásban és védekezésben is felülmúltuk az ellenfeleket, kimondottan jól játszottak a gyerekek. A 2. negyedben viszont nem értették meg egymást a vízbe kerülő játékosok. A fejetlenség rengeteg eladott labdával járt, melyekből ziccereket lőttek ellenfeleink.

A 3. negyedben aztán megint mi domináltunk, sok gólhelyzetet dolgoztunk ki, ügyesek voltunk. A záró negyedekben megint a 2. sor játszott és mindkétszer tudtak javítani a teljesítményükön, közelebb kerültek az ellenfélhez.

A másik cél a fentiekből is látható: minden játékosnak közel azonos játékidőt próbáltam adni, hogy az edzések után éles körülmények között is minél több tapasztalathoz jussanak a srácok, tanuljanak a hibákból, bontogathassák szárnyaikat. 5 játékosunk lőtt gólt (végre többen is helyzetbe kerülnek!), de némi higgadtsággal, nagyobb elszántsággal ez még több lehetett volna!

A bajnokság záró fordulójára Nagykanizsán kerül sor június 1 – jén, szombaton, ahol a pécsi és a kaposvári együttesek ellen szállunk vízbe.

Csapatunk tagjai:

Török Nimród, Kesztyüs Péter (kapusok)

Kurucz Lázár, Sneff Csanád, Pávlicz Gergő, Szabó Ádám, Szabó Samu, Mátyás Noel, Gémesi Levente, Mándli Lara, Dömötör Benedek, Kutfej Marcell, Marics Maja, Takács Barna, Török Anna (mezőnyjátékosok)

2019-05-26                                                  Szabó Szilárd

(2007 – ben és később születettek)
Középházi rájátszás 5. forduló
FTC Uszoda, 2019-05-12

Továbbra is hullámzó a teljesítményünk

Fehérvár VSE – Kanizsa VSE 7 : 0 (3:0, 1:0, 1:0, 2:0)
Kanizsa VSE: Tuboly Csongor – Bukovics András, Mavolo Áron, Novák Patrik, Zámbó Márk, N. Horváth Zsigmond, Tátrai Dániel
Csere: Varga Martin, Németh Zsombor, Molnár Áron, Lakner Gellért
Edző: Szabó Szilárd

Kanizsa VSE – Soproni VSE 7 : 8 (1:4, 1:1, 3:1, 2:2)
Kanizsa VSE: Tuboly Csongor – Bukovics András 3, Varga Martin 2, Németh Zsombor, Zámbó Márk, N. Horváth Zsigmond, Tátrai Dániel 1
Csere: Mavolo Áron, Novák Patrik 1, Molnár Áron, Lakner Gellért
Edző: Szabó Szilárd

A budapesti fordulóra megint nem tudtunk a teljes kerettel kiállni, de így is pozitívan álltunk a meccsekhez. Sajnos a Fehérvár ellen a parton hagytuk a hozzáállást, a vízben határozatlanok, időnként gyávák voltunk, majd beletörődtünk a szomorú sorsunkba… Meg is lett az eredménye: gólképtelenül zártuk a mérkőzést. Ez sajnos hónapok óta visszatérő probléma. Már – már azt hittük, kilábaltunk a gödörből, aztán újra és újra visszacsúszunk… 7 kapott gól nem sok, a védekezés alapvetően nem rossz. Ellenfelünk viszont sokkal keményebb volt, evvel felőrölte energiáinkat. Támadásra már sok nem maradt, ötlettelenül, enerváltan vízilabdáztunk.

A második meccs sajnos hasonlóan rosszul indult, 4:1 – re elhúzott a Sopron együttese. Ekkor azonban végre magára talált csapatunk és lassan megfordítottuk az eredményt. Végre volt lendület, visszaköszöntek az edzéseken tanult, begyakorolt mozdulatok. Sajnos jó pár helyzet kimaradt, több kapufát is lőttünk, ami az utolsó percben megbosszulta magát. Ekkor sikerült egy szép centergóllal átvenni a vezetést, már – már nyeregben éreztük magunkat. Sajnos az ellenfelünk nem adta meg magát: előbb egyenlítettek, majd egy másodperccel a záró dudaszó előtt megszerezték a győztes találatot. Szomorúan, de emelt fővel hagyhatták el a gyerekek a medencét. Kikaptunk, de rengeteget nyertünk evvel a mérkőzéssel: Hitet, hogy a verségek után talpra lehet állni, nem vagyunk gyengébbek, nem lettünk rosszabb vízilabdázók!

2019-05-12                                                                        Szabó Szilárd

meghivo190426

PSN Zrt. Húsvéti Nemzetközi U12 – es Vízilabda Torna
Pécs, 2019. 04. 17 – 20.

 A 18 csapatot felvonultató nemzetközi utánpótlás tornán a Kanizsa VSE gárdája a „C” csoportban kezdte meg a küzdelmeket szerb VK Zemun, a német Hannover és a Szegedi VPS társaságában.

Kanizsa VSE: Tuboly Csongor – Tátrai Dániel, Veit Márton, Zámbó Márk , N. Horváth Zsigmond, Novák Patrik, Mavolo Áron
Csere: Bukovics András, Németh Zsombor, Nagy Barnabás, Molnár Áron, Bársony Balázs, Szörcsök Mátyás
Edző: Szabó Szilárd

Csoportmérkőzések

VK Zemun – Kanizsa VSE 12 : 3 (5:0, 3:0, 2:1, 2:2)

Góllövők: Veit Márton 2, Zámbó Márk 1

Szegedi VPS – Kanizsa VSE 6 : 0

Kanizsa VSE – Hannover 6 : 2 (0:2, 2:0, 2:0, 2:0)

Ambrus 2

Góllövőink: Veit Márton 2, Tátrai Dániel, N. Horváth Zsigmond, Bukovics András, Zámbó Márk 1 – 1

Keresztbe játszás a „D” csoport 3. helyezettje ellen

Kanizsa VSE – VK Partizan 6 : 1 (2:0, 1:0, 1:1, 2:0)

Góllövők: Bukovics András 3, Veit Márton, N. Horváth Zsigmond, Tátrai Dániel 1 – 1

Helyosztó a 9. helyért

Fehérvár VSE – Kanizsa VSE 1 : 1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0) ötméteresekkel: 2:0

Góllövő: Veit Márton

Nagyon hasznosan telt ez a 4 nap, sok mindent tudtunk „éles körülmények között” gyakorolni, és csapatépítés tekintetében is előnyünkre vált a pécsi túra. Mérkőzésről mérkőzésre javult a teljesítmény, a védekezés kimondottan jól ment. Támadásban viszont még sok a javítani való, erre a következő időszakban az eddiginél nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk!

Ambrus 

2019-04-20                                                                       Szabó Szilárd

(2007 – ben és később születettek)
Középházi rájátszás 4. forduló
Győr, 2019-04-14

Újra együtt a csapat!

Dunaújvárosi FVE – Kanizsa VSE 3 : 6 (0:1, 1:0, 0:3, 2:2)
Kanizsa VSE: Tuboly Csongor – Sneff Botond 1, Veit Márton, Zámbó Márk, N. Horváth Zsigmond, Novák Patrik 2, Mavolo Áron 2
Csere: Bukovics András 1, Tátrai Dániel, Németh Zsombor, Nagy Barnabás, Molnár Áron, Bársony Balázs, Lakner Gellért
Edző: Szabó Szilárd

Kanizsa VSE – Polo SC 7 : 6 (2:3, 1:2, 2:0, 2:1)
Kanizsa VSE: Tuboly Csongor – Sneff Botond 3, Veit Márton, Zámbó Márk 1, N. Horváth Zsigmond, Novák Patrik 1, Mavolo Áron 1
Csere: Bukovics András 1, Tátrai Dániel, Németh Zsombor, Nagy Barnabás, Molnár Áron, Bársony Balázs, Lakner Gellért
Edző: Szabó Szilárd

Az éllovas és a sereghajtó várt ránk a győri fordulóban. A téli – kora tavaszi sérüléshullám lassan lecsengőben van, már csak egy sérültünk volt (Veszélyes sport a labdarúgás…), így bíztunk abban, hogy újra összeáll a csapatunk és megint a tudásunkhoz méltó játékkal fogunk előrukkoni.

A dunaújvárosiak ellen nagy kedvvel játszottak a gyerekek. Rengeteg olyan begyakorlott elem köszönt vissza, amit az edzéseken sulykoltunk, szépen játszott a csapat. A szépséghiba a helyzetek kihasználása körül akadt… Hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, ám ez a gólok számában nem akart megmutatkozni. A 3. negyedben aztán sikerült végre megnyugtató előnyt szerezni, és ha nem is fölényesen, de biztosan hoztuk a kötelezőt.

A Polo SC ellen volt bőven törleszteni valónk. A kanizsai fordulóban megleptek minket és elvitték a 3 pontot, míg a sérülés hullám kellős közepén alaposan elverték csapatunkat.

Most is ők kezdtek határozottabban, sokáig csak üldöztük őket. A mérkőzés 2. felére azonban fordítani tudtunk: kipontoztuk két gólerős játékosukat, míg nálunk 6 – 7 ember is folyamatosan gólra törően pólózott. Sikerült egyenletesen elosztani a feladatokat, mindenki kivette a részét a munkából. Hatalmas izgalmak közepette aztán, egy szerencsés találattal, sikerült a magunk javára eldönteni a mérkőzést.

Szép volt fiúk!

Gyermek IV KVSE

2019-04-18                                                                               Szabó Szilárd 

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu