Eredmények

Október 10.

KVSE-TVSE Dtul. Gyermek 6-10
Balaton VK-KVSE Dtul. Gyermek 8-5

Október 11.

KESI-KVSE Fiú Ifi 19-16
KESI-KVSE Fiú Serdülő 22-6
KESI-KVSE Fiú Gyermek 22-12
DFVE-KVSE Dtul. Gyermek 11-20
Balaton VK-KVSE Dtul. Gyermek 23-6

Október 17.

KVSE-Soproni VSE D.túli Gyermek 10-17
KVSE-DFVE D.túli Gyermek 10-7

Október 18.

KVSE-POLO SCO Fiú Ifi 29-2
KVSE-POLO SCO Fiú Gyermek 27-8
KVSE-POLO SCO Fiú Serdülő 10-18

Következő mérkőzések

 október 31.

POLO Academy-KVSE Fiú Ifi Budapest
POLO Academy-KVSE Fiú Serdülő Budapest
POLO Academy-KVSE Fiú Gyermek Budapest

 November 7.

DFVE Leaány-KVSE D.túli Gyermek Tatabánya
DFVE Fiú-KVSE D.túli Gyermek Tatabánya

Naptár

(2010 – ben és később születettek)

„C” csoport 1. forduló

Dunaújváros 2020-10-04

Újra vízben a bébik

8 hónap kihagyás után játszott újra hivatalos mérkőzést a 2010 – es korosztályunk. Azóta sok minden történt, de a lényeg nem változott: Kanizsa, hajrá!

A szezon első mérkőzését a Fehérvár VSE gárdája ellen vívtuk. Kellemes ellenfél volt a fehérvári gárda, sikerült a saját elképzeléseinket az ellenfélre erőltetni. Sok labdát szereztünk és a gólok zömét ezek után lefordulásból szereztük. Kapusaink magabiztosan védtek, támadásaink gyorsak, lendületesek voltak. Sajnos a helyzetkihasználásunk akadozott, óriási lehetőségek is maradtak ki.

Szinte pihenő nélkül szálltunk vízbe a második összecsapáson a házigazda DFVE ellen. Két ellentétes félidőt láthatott a szépszámú közönség. Az első két negyedben a kanizsai csapat játszott gólerősebben, míg a második félidőben az újvárosiak találtak sűrűbben a kapuba. Eredményt nem számolunk ebben a korosztályban, a mutatott játék, a vízből kiszálló gyerekek hangulata az igazi értékmérő. A Kanizsa VSE játékosai jókedvűen indultak haza.

Fárasztó, tartalmas napot zártunk, mind a 13 játékosunk lehetőséghez jutott, tapasztalatokkal gazdagodhatott, kilencen pedig gólt is szereztek.

Sok pihenő nincs, mivel a csapattagjainak egy része jövő héten az egy évvel idősebbek között, a DVL Gyermek IV. korosztályban szállhat újra vízbe.

Kanizsa VSE:

Első sor: Török Nimród – Szabó Ádám, Kutfej Marcell, Mándli Lara, Gémesi Levente, Jurik Nimród

Második sor: Kesztyüs PéterDervenkár Mihály, Pál Bence, Stricz Anna, Tálosi Lotti, Haszon Júlia, Lanc Veronika

2020-10-04                                                                  Szabó Szilárd - edző

Baby I 2020

STATISZTIKA - FIÚ GYERMEK

Kanizsa Vízilabda SE: Gyerek csapat (2006-2007)

Kezdő: Tuboly (kapus), VEIT 1, VARGA 7, Mavolo 1, Horváth B., Tátrai, Sneff

Csere: Bonczók (kapus), N. Horváth M., N. Horváth Zs., Zámbó 1, Molnár, Szabó B.,

Edzők: Simonka Ferenc, Molnár Damján

Az eredmény és a mérkőzés alakulása könnyű győri győzelmet sejtet, de csak saját magunkat okolhatjuk, hogy így alakult a forgatókönyv! Kapura lövésben 25/22, emberelőny kiharcolásában 11/8 volt az állás a javunkra. Sajnos a 15 rossz passz és a 7 egyéni labdavesztés megpecsételte a sorsunkat! Ha bátrabban, nagyobb odafigyeléssel kezdünk és értékesítjük a kidolgozott helyzeteinket, akkor végig egyenrangú partnerei lehettünk volna az ügyes, taktikus győri csapatnak!

STATISZTIKA - FIÚ SERDÜLŐ

Kanizsa Vízilabda SE: Serdülő csapat (2004-2005)

Kezdő: Hábli-Tóth (kapus), Gether, Varga, Rózsahegyi, Lőrincz, N. Horvát M., Sneff

Csere: Doszpoth (kapus), Tátrai, Molnár, Szabó B., Tuboly Á., Vándor, Mavolo

Edzők: Simonka Ferenc, Molnár Damján

Mi irányítottuk a mérkőzés elejét, de a gólhelyzeteinknek csak a töredékét váltottuk gólra!

A második negyedben a háromgólos előny tudatában a legnagyobb ziccereinket is elszórakoztuk, ami a harmadik játékrészben megbosszulta magát! A végén, örülnünk kellett a döntetlennek, a rendes játékidőben 12:12 lett az eredmény. A büntetődobásoknál a 2-ik kör vége (10-ik lövés) döntött a vendégek javára!

Kanizsa-KSI és KSI-Kanizsa az OB1-ért - a jövő héten

Jövő csütörtökön és szombaton, oda-visszavágós párharcban dönti el a KSI és a Kanizsa, hogy melyikük indulhat a nyári Magyar Kupában és a következő bajnoki szezonban. Ezek lesznek az első mérkőzések azóta, hogy az MVLSZ előbb felfüggesztette, majd folytatás nélkül lezárta a 2019-20-as versenysorozatokat. A helyszín ikonikus: mindkét meccsnek a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda 50 méteres medencéje ad otthont.


Mint korábban megírtuk, a szövetség Ügyvivői Testülete - az elnökségi tagok véleményét is figyelembe véve - úgy döntött, hogy az eredményhirdetés nélkül lezárt OB1/B-s bajnokság két éllovasa, a KSI és a Nagykanizsa páros mérkőzésen döntheti el a nyári Magyar Kupa és az ősszel kezdődő OB1-es szezon egyetlen "üres" helyének sorsát.

Az előzmény az, hogy az AVUS bejelentette: az OB1-től visszalép, legközelebb a másodosztályban indítja csapatát.

A szövetségi döntés szerint a páros mérkőzést június végéig kell megrendezni, azokon a két csapatnak a 2019-2020-as bajnokságra nevezett játékosai vehetnek részt.

A párharc versenykiírását még nem ismerjük, de a szövetség versenynaptárában megjelent a két meccs:

1. mérkőzés

Június 25., csütörtök

19.00 Kanizsa-KSI
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

2, mérkőzés

Június 27., szombat

19.00 KSI-Kanizsa
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

A feljutásról a két mérkőzés összesített eredménye dönt.

VLV.hu 2020.06.16

Mint az ismert, a vízilabda OB I-es küzdelmeiben – ahogy a többi bajnoki sorozatban is - már jó ideje lezártnak nyilvánították az idényt, ugyanakkor a legfelső osztályban kérdésként merülhetett fel, hogy lesz-e kieső a ligából.

Nos, az élet nagy rendező, hiszen a szombathelyi AVUS a következő idényre nem vállalta az OB I-beli tagságát, így máris egy hely felszabadult az OB I B-ből feljutni igyekvő csapatok előtt. Mivel a második vonalban két csoport volt, ugyanakkor összevont felsőházi rájátszásra már nem kerülhetett sor, a KSI SE, valamint a Kanizsa Vízilabda, mint csoportelsők hivatottak dönteni arról, melyikük is kerülhet feljebb.

Jöhet tehát az osztályozó, mely több mint három hónapos kihagyás után nem lesz kis feladat. Egy ideig még nem volt ismert a pontos menetrend, hétfőn késő délutánra azonban mindenben megegyeztek a szövetség és a felek az osztályozós párharcot illetően.

- Eldőlt, hogy a kettős mérkőzést június 25-én, csütörtökön, valamint 27-én, szombaton vívjuk a Margitszigeten a sportiskolásokkal, a szabadtéri Hajósban – mondta el Balázs László, a kanizsai vízilabda együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője. - A találkozók mindkét nap 19 órakor kezdődnek, melyre várjuk természetesen drukkereinket is.

Érdemes tudni már most, hogy a kft. szurkolói buszt indít mindkét találkozóra és a meccsekre a belépés ingyenes lesz.

P.L.

Kanizsaujsag.hu 2020.június 8.

Majd' három hónap kihagyás után újra medencében készülhetnek a fiatal kanizsai vízilabdázók. Az edzők dolga ugyanakkor az enyhítések után sem egyszerű, hiszen az uszodák továbbra is zárva vannak és az érintkezést is kerülni kell a tréningeken.

Négy hete edzhetnek újra együtt a KVSE utánpótláskorú pólósai, de kezdetben csak szárazföldi tréningeket tarthattak az edzők. Az enyhítéseknek köszönhetően - bizonyos létszámkorlát mellett - keddtől már használják a szabadtéri medencét a sportolók, de a labda továbbra sem kerülhet elő.  

– Nem lehet kontakt a gyerekek között, így még az a lehetőség sem volt, hogy a szabadtéri edzésen focizunk egy jót. Ezért különböző koordinációs gyakorlatokat, futóiskolákat, lépcsőzést végeztünk. Olyan erősítő feladatokkal készültünk, hogy vissza tudjunk rázódni a munkába. De ez nyilván nem pótolhatta a vízi munkát. Most ez egy új helyzet, hogy itt lehetünk a strandon, s végre vízbe kerülünk. Labda még nincsen, de végre úszhatnak a srácok, így reméljük, hogy ez már csak jobb lesz - mondta el Simonka Ferenc, a KVSE utánpótlás-vezetője.

A 10-11 éves fiatalok vízilabda iránti lelkesedését különösen nehéz volt fenntartani az elmúlt csaknem 3 hónapban. Az enyhítések első szakasza is csupán annyiban segített, hogy végre személyesen is találkozhattak a gyerekek. A játék továbbra sem engedélyezett, de az edzők abban bíznak, hogy az előírások hamarosan ezt is lehetővé teszik.            

– Ezek a gyerekek nem azért járnak vízilabdázni, mert őnekik mindenük a vízilabda, s teljesen elkötelezett hívei lennének a sportágnak. Azért járnak le, mert szeretik a vizet, a labdát, a társaságot, s szeretnek játszani. De - főleg az első 8 hétben - a víz is hiányzott és a társaság is. Persze az ember próbálta valahogy belecsempészni a felkészülésbe a labdát, a játékot, de ez sokszor erőltetett lett, nem volt az igazi. Így ezek az edzések nem arról szóltak, mint amikor az uszodába nap mint nap edzünk - folytatta Szabó Szilárd, a KVSE utánpótlásedzője.

Szövetségi döntés még nincs arról, hogy milyen rendszerben folytatódnak majd az utánpótlás-bajnokságok. A KVSE felkészülése azonban nem áll meg: az edzők tervei között szerepel, hogy az iskolaszünet alatt is lesznek edzések és nyári táborok.

Kanizsaujag.hu 2020.06.04.

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu