Eredmények

Május 15.

KVSE-Soproni VSE D.túli Gyermek 7-10
Blamax Kaposvár-KVSE D.túli Gyermek 9-6
AVUS-KVSE D.túli Gyermek 12-4

Május 16.

KVSE-HVSC Fiú Ifi 9-8
KVSE-HVSC Fiú Serdülő 10-13/span>
KVSE-HVSC Fiú Gyermek 16-2

Május 23.

HVSC-KVSE Fiú Ifi 13-7
HVSC-KVSE Fiú Serdülő 10-5
HVSC-KVSE Fiú Gyermek 4-14

Május 29.

KVSE-AVUS D.túli Gyermek 14-9
KVSE-TVSE D.túli Gyermek 15-7

Május 30.

KVSE-Balaton VK D.túli Gyermek 8-19
AVUS-KVSE D.túli Gyermek 14-11

Június 5.

KVSE-PSN Zrt. D.túli Gyermek 7-10
KVSE-Balaton VK D.túli Gyermek 10-14

Következő mérkőzések

 

Naptár

Plakat 2021jpg

Felsőházi rájátszás 2. forduló

2021-04-10 Balatonfűzfő

Szoros mérkőzéseken maradtunk alul

A lefújás pillanatában az egygólos vereség mindig a legfájóbb, hiszen minimális a különbség. Kétszer is így jártunk a hétvégén…

A Pécsi Sportiskola ellen sokáig mi irányítottunk a mérkőzésen. Nagy előnyünk nem volt, de 2 – 3 góllal többször is vezettünk. Eddig sikerült megosztani a feladatokat, elosztani a terheket. Minden játékos vízbe került, a lőtt gólokon 5 – en osztoztak. Az záró negyedben aztán fordult a kocka. A pécsiek jobban koncentráltak, csapatként jobban funkcionáltak és megfordították a mérkőzést. Egyetlen egyszer vezettek a mérkőzésen, a legvégén… Ugyan reális esélyünk volt az egyenlítésre, de 1 másodperccel a lefújás előtt hárított a baranyai kapus. Ezen az összecsapáson nyerhettünk volna, sajnos a végére elfogyott a koncentráció.

A nap 2. mérkőzésén az esélyesebb Soproni VSE ellen szálltunk vízbe. Itt jobban játszottunk, mint a pécsiek ellen, ezt mutatja a jóval kevesebb kapott gól. Az ellenfél két gólerős játékosát sikerült kevés találaton tartani. Sajnos a támadásokban nem sikerült olyan sokoldalúnak lenni, mint a délelőtti meccsen. Csak egy játékosunk, Varga Ábel lőtt gólt, ahogy fáradtunk, egyre kiismerhetőbb lett a játékunk. Sajnos a játékosok hite is megcsappant, így minimális különbséggel, de soproni siker született.

A nap tapasztalata: A mérkőzés a záró sípszóig tart! Addig kell összpontosítanunk, hinnünk magunkban!

A Kanizsa VSE gárdájából Varga Ábel, N. Horváth Mátyás, Sneff Botond és a 2. mérkőzésen védő Horváth-Bodzai Soma Vajk teljesítménye emelkedett ki.

dvl20210411 1dvl20210411 2

dvl20210411 3

2021-04-11                                                              Szabó Szilárd

 

 

 

4. forduló

2021-03-28 Pécs

Vidám pécsi túrán a legkisebbeink

A Baby II. korosztály soron következő fordulójára a baranyai megyeszékhelyen került sor. Sajnos ezúttal sem tudtunk 12 fővel kiállni, egyedüliként a csapatok közül L, ami intő jel a jövőre nézve.

Az óraállítás, korai indulás, két és fél órás utazás ellenére nagyon frissen kezdtünk a tatabányai együttes ellen. Mind támadásban, mind védekezésben jobbak voltunk, magabiztosan, szépen játszottak a gyerekek. Az első sorban szereplő gyerekek kellő összhangban vették ki részüket a feladatokból, igazi csapatként funkcionált a társaság. A 2. sorban vízbe kerülő tapasztalatlanabb gyerekek is helyt álltak. Több ügyes labdaszerzésnek, kialakított gólhelyzetnek és sikeres befejezésnek örülhettünk. A kellemes tapasztalatok birtokában kicsit lazábban vettük a folytatást, így a 3. negyedben már nem tudtunk kellően eredményesek lenni. A védekezésünk csak – csak működött, ám a támadásainkban az egyénieskedés gyakran önző megoldásokat, kimaradt helyzeteket, felesleges labdavesztéseket eredményezett. Ezt is meg kell tanulnunk kezelni! A záró játékrész szintén a TVSE fölényével zajlott, picijeink elfáradtak.

A Dunaújváros csapata ellen szálltunk vízbe délután. Itt játszik a bajnokság legügyesebb játékosa, aki egyéni megoldásaival és a szabályok adta lehetőségekkel élve egyedül képes mérkőzést nyerni (még ha nem is számolunk eredményt). Ősszel nagyon kikaptunk tőlük, ezen a különbségen szerettünk volna csökkenteni. Sikerült! A mi csapatunkban is van már lefoghatatlan játékos, Dervenkár Misi, aki mellett Pál Bence is kimagaslóan teljesített. Így a DFVE „jolly joker” – ét a szokásosnál jóval kevesebb gólon tudtuk tartani, míg az őszi 1 – 2 találatunk után most 6 játékosunk is szerzett gólt. Összességében így is az újvárosiak nyertek, de kiegyenlített, jó mérkőzést játszottunk.

dvlbaby 2103304

Kanizsa, Hajrá!

2021.03.29                                                                       Szabó Szilárd

 

(2010 – ben és később születettek)

Felsőházi rájátszás 2. forduló

2021-03-21 Nagykanizsa

Remek teljesítmény hazai medencében

A Baby I. korcsoport 2. tavaszi fordulójában a Pécs és a Tatabánya együttesei ellen szálltunk vízbe. Két olyan csapattal játszottunk, mely egyesületek lényegesen előttünk járnak a vízilabdában. Korosztályos bajnokságokban és felnőtt szinten is magasabb minőséget képviselnek nálunk, ezért egy – egy ilyen találkozónak mindig ők az esélyesei.

A Baby korosztályban nem számoljuk az eredményeket, és a szabályok megkövetelik valamennyi játékos lehetőséghez jutását, így nem mindig lehet objektíven összehasonlítani az ellenfeleket. Ettől függetlenül egyételmű, hogy mindkét mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt, a mérkőzések nagyobb részében kanizsai fölény volt a medencében. 

Kapusaink közül Török Nimród kiemelkedően védett, sőt gólt is szerzett egy bátor felúszás során. Szabó Ádám és Kutfej Marcell mind védekezésben, mind támadásban húzóemberek voltak. Haszon Júlia a pécsiek ellen még csak a védekezésben, d a Tatabánya ellen már támadásban is felzárkózott Ádám és Marci mellé. A 2. sor motorja Dervenkár Misi, aki nem ismer fáradtságot, elveszett labdát. A kitartás és küzdeni akarás mintapéldája. A kiemelt gyerekeken kívül a többiek is rengeteget fejlődtek, javultak a legutóbbi forduló óta is. Kevesen vagyunk, de ez a maréknyi sereg szorgalmasan edz, igazán jó társasággá kovácsolódtak az elmúlt hónapokban.

Kanizsa, hajrá!

dvl baby210324

Álló sor: Haszon Júlia, Szabó Ádám, Török Nimród, Jurik Nimród, Pál Bence, Kutfej Marcell, Tuboly Emese

Guggoló sor: Lanc Veronika, Kesztyüs Péter, Tálosi Lotti, Stricz Anna, Dervenkár Mihály

2021-03-24                                                                       Szabó Szilárd

3. forduló

2021-02-28 Tatabánya

Végre a legkisebbek is folytatták!

A legfiatalabb korosztály bajnoki küzdelmei indultak el utoljára a régióban, már nagyon izgatottak voltak a gyerekek.

A korosztály legügyesebb játékosai az idősebbek között is „edződnek”, de a kezdő gyerekek ebben a sorozatban jutnak játéklehetőséghez. Megtapasztalhatják, milyen az utazás, ismerkednek más városok uszodáival, a mérkőzések hangulatával, a szabályokkal.

A tatabányai túra teljes mértékben megfelelt a fenti elvárásoknak. A közös buszozás összecsiszolja a társaságot. A sátras uszoda látványa, kipróbálása nagy élmény, az öltözői viszonyok segítenek megbecsülni a kanizsai uszoda kényelmét. A kaposvári és pécsi csapatok elleni játék pedig lehetőséget adott arra, hogy ki – ki lemérje tudását idegen ellenfelek ellen, játékvezetői felügyelettel.

Azok a gyerekek, akik folyamatosan és rendszeresen részt tudnak venni az edzéseken, töretlenül fejlődnek. Ezt nem csak az edzéseken mutatott teljesítményük, hanem a mérkőzéseken való sikerességük is bizonyítja. Dervenkár Misi, Pál Bence, Tuboly Emese, Tálosi Lotti kiemelkedtek társaik közül. A kisebek közül Takács Ákos, Nagy Boldizsár és Barota László voltak a legaktívabbak.

A Baby bajnokságokban nem számoljuk az eredményt, nincsenek győztesek, vesztesek. A játék képe alapján azért le lehet szűrni az erőviszonyokat. Úgy ítélem meg, hogy a Kaposvári VK gárdájánál előrébb tartunk, de a Pécsi SN Zrt. csapata erősebb nálunk.

Kanizsa VSE: Tuboly Emese – Dervenkár Mihály, Pál Bence, Tálosi Lotti, Jurik Nimród, Barota László

Csere: Szabó Botond, Szabó Zsombor, Takács Ákos, Nagy Boldizsár, Tóth T. Benedek

A járványhelyzet valamennyi egyesület munkáját megnehezíti. A kötelező 12 főt többen nem tudtuk kiállítani. De a pécsiek ebben is a mezőny fölé kerekednek, 18 játékost szerepeltettek a meccseiken.

Folytatás egy hónap múlva, akkor a Tatabánya és a Dunaújváros lesz az ellenfelünk.

Kanizsa, hajrá!

dvl baby210228

2021-02-28                                                                      Szabó Szilárd

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu