Eredmények

Február 29.

DFVE leány-KVSE DVL Gyermek 3-13
KVSE-Blamax Kapovár VK DVL Gyermek 11-11

Március 1.

Fehérvár VSE-KVSE Fiú Ifi 15-9
Fehérvár VSE-KVSE Fiú Serdülő 24-4
Fehérvár VSE-KVSE Fiú Gyermek 10-14
Váci VSE-KVSE DVL Gyermek 6-10
AVUS-KVSE DVL Gyermek 10-6

Március 8.

KVSE-TVSE Fiú Ifi 10-16
KVSEE-TVSE Fiú Serdülő 7-27
KVSE-TVSE Fiú Gyermek 15-18

Következő mérkőzések

 

 

 

   
     
     
   

Naptár

Kanizsa-KSI és KSI-Kanizsa az OB1-ért - a jövő héten

Jövő csütörtökön és szombaton, oda-visszavágós párharcban dönti el a KSI és a Kanizsa, hogy melyikük indulhat a nyári Magyar Kupában és a következő bajnoki szezonban. Ezek lesznek az első mérkőzések azóta, hogy az MVLSZ előbb felfüggesztette, majd folytatás nélkül lezárta a 2019-20-as versenysorozatokat. A helyszín ikonikus: mindkét meccsnek a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda 50 méteres medencéje ad otthont.


Mint korábban megírtuk, a szövetség Ügyvivői Testülete - az elnökségi tagok véleményét is figyelembe véve - úgy döntött, hogy az eredményhirdetés nélkül lezárt OB1/B-s bajnokság két éllovasa, a KSI és a Nagykanizsa páros mérkőzésen döntheti el a nyári Magyar Kupa és az ősszel kezdődő OB1-es szezon egyetlen "üres" helyének sorsát.

Az előzmény az, hogy az AVUS bejelentette: az OB1-től visszalép, legközelebb a másodosztályban indítja csapatát.

A szövetségi döntés szerint a páros mérkőzést június végéig kell megrendezni, azokon a két csapatnak a 2019-2020-as bajnokságra nevezett játékosai vehetnek részt.

A párharc versenykiírását még nem ismerjük, de a szövetség versenynaptárában megjelent a két meccs:

1. mérkőzés

Június 25., csütörtök

19.00 Kanizsa-KSI
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

2, mérkőzés

Június 27., szombat

19.00 KSI-Kanizsa
- Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres medence

A feljutásról a két mérkőzés összesített eredménye dönt.

VLV.hu 2020.06.16

Mint az ismert, a vízilabda OB I-es küzdelmeiben – ahogy a többi bajnoki sorozatban is - már jó ideje lezártnak nyilvánították az idényt, ugyanakkor a legfelső osztályban kérdésként merülhetett fel, hogy lesz-e kieső a ligából.

Nos, az élet nagy rendező, hiszen a szombathelyi AVUS a következő idényre nem vállalta az OB I-beli tagságát, így máris egy hely felszabadult az OB I B-ből feljutni igyekvő csapatok előtt. Mivel a második vonalban két csoport volt, ugyanakkor összevont felsőházi rájátszásra már nem kerülhetett sor, a KSI SE, valamint a Kanizsa Vízilabda, mint csoportelsők hivatottak dönteni arról, melyikük is kerülhet feljebb.

Jöhet tehát az osztályozó, mely több mint három hónapos kihagyás után nem lesz kis feladat. Egy ideig még nem volt ismert a pontos menetrend, hétfőn késő délutánra azonban mindenben megegyeztek a szövetség és a felek az osztályozós párharcot illetően.

- Eldőlt, hogy a kettős mérkőzést június 25-én, csütörtökön, valamint 27-én, szombaton vívjuk a Margitszigeten a sportiskolásokkal, a szabadtéri Hajósban – mondta el Balázs László, a kanizsai vízilabda együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője. - A találkozók mindkét nap 19 órakor kezdődnek, melyre várjuk természetesen drukkereinket is.

Érdemes tudni már most, hogy a kft. szurkolói buszt indít mindkét találkozóra és a meccsekre a belépés ingyenes lesz.

P.L.

Kanizsaujsag.hu 2020.június 8.

Majd' három hónap kihagyás után újra medencében készülhetnek a fiatal kanizsai vízilabdázók. Az edzők dolga ugyanakkor az enyhítések után sem egyszerű, hiszen az uszodák továbbra is zárva vannak és az érintkezést is kerülni kell a tréningeken.

Négy hete edzhetnek újra együtt a KVSE utánpótláskorú pólósai, de kezdetben csak szárazföldi tréningeket tarthattak az edzők. Az enyhítéseknek köszönhetően - bizonyos létszámkorlát mellett - keddtől már használják a szabadtéri medencét a sportolók, de a labda továbbra sem kerülhet elő.  

– Nem lehet kontakt a gyerekek között, így még az a lehetőség sem volt, hogy a szabadtéri edzésen focizunk egy jót. Ezért különböző koordinációs gyakorlatokat, futóiskolákat, lépcsőzést végeztünk. Olyan erősítő feladatokkal készültünk, hogy vissza tudjunk rázódni a munkába. De ez nyilván nem pótolhatta a vízi munkát. Most ez egy új helyzet, hogy itt lehetünk a strandon, s végre vízbe kerülünk. Labda még nincsen, de végre úszhatnak a srácok, így reméljük, hogy ez már csak jobb lesz - mondta el Simonka Ferenc, a KVSE utánpótlás-vezetője.

A 10-11 éves fiatalok vízilabda iránti lelkesedését különösen nehéz volt fenntartani az elmúlt csaknem 3 hónapban. Az enyhítések első szakasza is csupán annyiban segített, hogy végre személyesen is találkozhattak a gyerekek. A játék továbbra sem engedélyezett, de az edzők abban bíznak, hogy az előírások hamarosan ezt is lehetővé teszik.            

– Ezek a gyerekek nem azért járnak vízilabdázni, mert őnekik mindenük a vízilabda, s teljesen elkötelezett hívei lennének a sportágnak. Azért járnak le, mert szeretik a vizet, a labdát, a társaságot, s szeretnek játszani. De - főleg az első 8 hétben - a víz is hiányzott és a társaság is. Persze az ember próbálta valahogy belecsempészni a felkészülésbe a labdát, a játékot, de ez sokszor erőltetett lett, nem volt az igazi. Így ezek az edzések nem arról szóltak, mint amikor az uszodába nap mint nap edzünk - folytatta Szabó Szilárd, a KVSE utánpótlásedzője.

Szövetségi döntés még nincs arról, hogy milyen rendszerben folytatódnak majd az utánpótlás-bajnokságok. A KVSE felkészülése azonban nem áll meg: az edzők tervei között szerepel, hogy az iskolaszünet alatt is lesznek edzések és nyári táborok.

Kanizsaujag.hu 2020.06.04.

(2010 – ben és később születettek)

5. forduló, 2020-02-23

Kaposvár

Töretlenül fejlődik a csapat!

A legfiatalabbak bajnoksága Kaposváron folytatódott. Újra 15 játékossal tudtunk kiállni, a gyerekek továbbra is lelkesen, nagy szorgalommal készülnek az edzéseken, szívesen utaznak a mérkőzésekre.

Az szombathelyi AVUS gárdája ellen kezdtük a napot. Ugyan mezőnyfölényben játszottunk az első negyedben, mégis a vasiak érték el az első találatokat. A helyzeteinket nem sikerült gólra váltani, futottunk a nem is számolt eredmény után J. Néhány perc után aztán sikerült kiköszörülni a csorbát, a gólokban is meglátszott a húzóembereink jó formája. A nap meglepetését a 2. sorunk teljesítménye okozta. Néhány játékosunk hozzáállásán már régóta látszódott, hogy szeretik a vízilabdát, értik a játékot, de még kellő tapasztalat híján ez a meccseken nem, vagy csak kis mértékben látszódott.  Ezen a vasárnapon aztán beindult a gólgyártás is. Pál Bence 3, Haszon Júlia 2 szép találatot is szerzett, míg a csapat védekezése sokat javult a novemberi Kanizsa – Szombathely találkozónk óta. Izgalmas, jó mérkőzést játszottak a hasonló erőkből álló csapatok.

A megérdemelt pizzázás és a szülők által készített finomságok elfogyasztása után félő volt, hogy nem tud újra felpörögni a társaság a Dunaújvárosi FVE elleni találkozóra. Szerencsére azonban a teli has senkit sem hátráltatott, és nagyon magabiztos játékkal rukkoltunk elő. Kutfej Marci vezetésével rengeteg labdát szereztünk, Török Nimród és Kesztyüs Péter kiválóan védtek, helyzeteinket pedig egész jó arányban értékesítettük. 8 játékosunk is gólt szerzett, köztük Stricz Anna első hivatalos találatának örülhetett. Igazi önbizalomnövelő mérkőzés volt, mely után mindenki elégedetten szállhatott ki a medencéből.

Kanizsa VSE csapata:

Kezdő: Török Nimród – Szabó Ádám, Kutfej Marcell, Gémesi Levente, Mándli Lara, Dervenkár Mihály

2. sor: Kesztyüs Péter – Stricz Anna, Haszon Júlia, Pál Bence, Tálosi Lotti, Lanc Veronika, Jurik Nimród, Bende Anna, Tuboly Emese

A csapat gerince:

  200226 1 200226 2 200226 3

Nimród véd….                   …….. Marci passzol……..       ……… Ádi belövi!!!

                                                  Kanizsa, hajrá!

2020-02-26                                                                             Szabó Szilárd

(2009 – ben és később születettek)

Felsőházi rájátszás 1. forduló

2020-02-16 Pécs

Jó meccseken, jobb csapatoktól tanulhattunk

A Baby bajnokságok alapszakasza után alsó- és felsőházba kerültek a csapatok az edzői szavazatok alapján (Eredményszámolás itt nincs!). A Kanizsa VSE gárdája becsusszant a felsőházba, így az előzetes tapasztalatok alapján bizony nehéz félév vár ránk…

Ennek tudatában szálltunk vízbe a hazai Pécs, valamint a Kaposvári VK együttesei ellen. Ősszel már találkoztunk velük, bizony több területen nagy különbség volt az ő javukra. Célunk az volt, hogy a különbséget csökkentsük, ez sikerült is!

Játékosaink bátran, motiváltan játszottak, próbálgatták az edzéseken tanult technikai, taktikai elemeket. Támadásaink gólratörőek, veszélyesek voltak, de sok volt a kihagyott helyzet. Főleg a 2. mérkőzésen sorra szereztük a kiállításokat, büntetőket, a csapat életében először sikerült felállni fórban. Javítani kell viszont a helyezkedéseken. A túlzott akarás, góllövési vágy időnként túl nagy tumultust okoz az ellenfél kapuja előtt, ami elrontja, lehetetlenné teszi a tudatosan vezetett támadást.

A védekezésünk rengeteget javult a bajnoki rajt óta, de még bőven van mit csiszolni. rajta. Az ellenfeleink keményebben, szigorúbban lépnek fel, ezt a mentalitást tanulnunk kell, a szoros emberfogás követelményeit jobban be kell tartanunk.

Összességében: Két erős csapattal szemben mérhettük le tudásunkat. Fejet kell hajtanunk előttük, de láthattuk, hogy helyünk van a legjobbak között. 

Kanizsa VSE: Varga Barnabás, Török Nimród, Kesztyüs Péter (kapusok) – Kurucz Lázár, Sneff Csanád, Mátyás Noel, Szabó Ádám, Szabó Samu, Pávlicz Gergő, Török Anna, Mándli Lara, Kutfej Marcell, Gémesi Levente, Dömötör Benedek (mezőnyjátékosok)

Nagykanizsa, 2020-02-17                                                                        Szabó Szilárd

 baby 20200218 1 baby 20200218 2

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu