Eredmények

Február 29.

DFVE leány-KVSE DVL Gyermek 3-13
KVSE-Blamax Kapovár VK DVL Gyermek 11-11

Március 1.

Fehérvár VSE-KVSE Fiú Ifi 15-9
Fehérvár VSE-KVSE Fiú Serdülő 24-4
Fehérvár VSE-KVSE Fiú Gyermek 10-14
Váci VSE-KVSE DVL Gyermek 6-10
AVUS-KVSE DVL Gyermek 10-6

Március 8.

KVSE-TVSE Fiú Ifi 10-16
KVSEE-TVSE Fiú Serdülő 7-27
KVSE-TVSE Fiú Gyermek 15-18

Következő mérkőzések

Március 14.

PSN Zrt I.-KVSE DVL Gyermek Budapest
KVSE-Váci VSE DVL Gyermek Budapest

Március 22.

KESI-KVSE Fiú Ifi Kecskemét
KESI-KVSE Fiú serdülő Kecskemét
KESI-KVSE Fiú gyermek Kecskemét
Balaton VK-KVSE DVL gyermek Kaposvár
Blamax Kaposvár VK-KVSE DVL gyermek Kaposvár

Naptár

(2010 – ben és később születettek)

5. forduló, 2020-02-23

Kaposvár

Töretlenül fejlődik a csapat!

A legfiatalabbak bajnoksága Kaposváron folytatódott. Újra 15 játékossal tudtunk kiállni, a gyerekek továbbra is lelkesen, nagy szorgalommal készülnek az edzéseken, szívesen utaznak a mérkőzésekre.

Az szombathelyi AVUS gárdája ellen kezdtük a napot. Ugyan mezőnyfölényben játszottunk az első negyedben, mégis a vasiak érték el az első találatokat. A helyzeteinket nem sikerült gólra váltani, futottunk a nem is számolt eredmény után J. Néhány perc után aztán sikerült kiköszörülni a csorbát, a gólokban is meglátszott a húzóembereink jó formája. A nap meglepetését a 2. sorunk teljesítménye okozta. Néhány játékosunk hozzáállásán már régóta látszódott, hogy szeretik a vízilabdát, értik a játékot, de még kellő tapasztalat híján ez a meccseken nem, vagy csak kis mértékben látszódott.  Ezen a vasárnapon aztán beindult a gólgyártás is. Pál Bence 3, Haszon Júlia 2 szép találatot is szerzett, míg a csapat védekezése sokat javult a novemberi Kanizsa – Szombathely találkozónk óta. Izgalmas, jó mérkőzést játszottak a hasonló erőkből álló csapatok.

A megérdemelt pizzázás és a szülők által készített finomságok elfogyasztása után félő volt, hogy nem tud újra felpörögni a társaság a Dunaújvárosi FVE elleni találkozóra. Szerencsére azonban a teli has senkit sem hátráltatott, és nagyon magabiztos játékkal rukkoltunk elő. Kutfej Marci vezetésével rengeteg labdát szereztünk, Török Nimród és Kesztyüs Péter kiválóan védtek, helyzeteinket pedig egész jó arányban értékesítettük. 8 játékosunk is gólt szerzett, köztük Stricz Anna első hivatalos találatának örülhetett. Igazi önbizalomnövelő mérkőzés volt, mely után mindenki elégedetten szállhatott ki a medencéből.

Kanizsa VSE csapata:

Kezdő: Török Nimród – Szabó Ádám, Kutfej Marcell, Gémesi Levente, Mándli Lara, Dervenkár Mihály

2. sor: Kesztyüs Péter – Stricz Anna, Haszon Júlia, Pál Bence, Tálosi Lotti, Lanc Veronika, Jurik Nimród, Bende Anna, Tuboly Emese

A csapat gerince:

  200226 1 200226 2 200226 3

Nimród véd….                   …….. Marci passzol……..       ……… Ádi belövi!!!

                                                  Kanizsa, hajrá!

2020-02-26                                                                             Szabó Szilárd

(2009 – ben és később születettek)

Felsőházi rájátszás 1. forduló

2020-02-16 Pécs

Jó meccseken, jobb csapatoktól tanulhattunk

A Baby bajnokságok alapszakasza után alsó- és felsőházba kerültek a csapatok az edzői szavazatok alapján (Eredményszámolás itt nincs!). A Kanizsa VSE gárdája becsusszant a felsőházba, így az előzetes tapasztalatok alapján bizony nehéz félév vár ránk…

Ennek tudatában szálltunk vízbe a hazai Pécs, valamint a Kaposvári VK együttesei ellen. Ősszel már találkoztunk velük, bizony több területen nagy különbség volt az ő javukra. Célunk az volt, hogy a különbséget csökkentsük, ez sikerült is!

Játékosaink bátran, motiváltan játszottak, próbálgatták az edzéseken tanult technikai, taktikai elemeket. Támadásaink gólratörőek, veszélyesek voltak, de sok volt a kihagyott helyzet. Főleg a 2. mérkőzésen sorra szereztük a kiállításokat, büntetőket, a csapat életében először sikerült felállni fórban. Javítani kell viszont a helyezkedéseken. A túlzott akarás, góllövési vágy időnként túl nagy tumultust okoz az ellenfél kapuja előtt, ami elrontja, lehetetlenné teszi a tudatosan vezetett támadást.

A védekezésünk rengeteget javult a bajnoki rajt óta, de még bőven van mit csiszolni. rajta. Az ellenfeleink keményebben, szigorúbban lépnek fel, ezt a mentalitást tanulnunk kell, a szoros emberfogás követelményeit jobban be kell tartanunk.

Összességében: Két erős csapattal szemben mérhettük le tudásunkat. Fejet kell hajtanunk előttük, de láthattuk, hogy helyünk van a legjobbak között. 

Kanizsa VSE: Varga Barnabás, Török Nimród, Kesztyüs Péter (kapusok) – Kurucz Lázár, Sneff Csanád, Mátyás Noel, Szabó Ádám, Szabó Samu, Pávlicz Gergő, Török Anna, Mándli Lara, Kutfej Marcell, Gémesi Levente, Dömötör Benedek (mezőnyjátékosok)

Nagykanizsa, 2020-02-17                                                                        Szabó Szilárd

 baby 20200218 1 baby 20200218 2

(2008 – ban és később születettek)

Felsőházi rájátszás az 1 – 5. helyért

1.forduló

2020-02-09 Szombathely

Két szoros mérkőzéssel kezdtük a rájátszást

Az őszi alapszakasz megnyerésével a Felsőházban kezdte a második félévet a Kanizsa VSE gárdája. A várakozásoknak megfelelően nagyon izgalmas meccseket láthattak a nézők. Nem volt lefutott összecsapás, kiélezett, izgalmas küzdelem folyt a medencében.

A kanizsai csapat előbb a Kaposvári VK, majd a Dunaújvárosi FVE leány együttese ellen játszott. A somogyiak mindig kemény ellenfelek, ez most is így alakult. Fej – fej mellett haladt a két gárda. Kevés találat esett a mérkőzésen, a védekezés mindkét csapatnál jól működött. A támadásokra ez már nem volt jellemző. Nagyon pontatlanok voltak a befejezések, sorra maradtak ki a helyzetek, köztük büntető is. Kétszer annyit lőttünk kapura mint ellenfelünk, és ez a mérkőzés végére azért meghozta a gyümölcsét, 6:4 arányban sikerült nyerni.

Az újvárosi lányok ellen még nehezebben vergődtünk zöld ágra. Ők egy évvel idősebb játékosokat is szerepeltethetnek, ami ebben a korban még nagy előny. Kapusuk és centerük sokszor túl nagy falat volt fiaink számára. Egy gólunk is „elveszett” az izgalmas mérkőzésen, de aztán 1 másodperccel a lefújás előtt így is megszületett a győztes találatunk…

A következő fordulóig a lövések pontosságán, a helyzetkihasználáson feltétlenül változtatni kell!

Kanizsa VSE - Kaposvári VK 6 : 4 (1:0, 2:3, 0:0, 3:1)

Góllövőink: Veit Márton 3, Zámbó Márk 2, Németh Zsombor

Kanizsa VSE – Dunaújvárosi FVE leány 5 : 4 (2:1, 1:1, 0:1, 2:1)

Góllövőink: Kurucz Lázár 2, N. Horváth Zsigmond, Varga Martin, Németh Zsombor 1 – 1

Kanizsa VSE csapata:

Szörcsök Mátyás -  Veit Márton, Zámbó Márk, Kurucz Lázár, N. Horváth Zsigmond, Varga Martin, Németh Zsombor, Marton Á. Bendegúz, Sneff Csanád, Bakon Ákos, Lőrincz Botond, Mátyás Noel, Bende Ágoston

Edzők: Molnár Damján, Simonka Ferenc, Szabó Szilárd

20200211 DVL IV

2020-02-10                                                                 Szabó Szilárd

(2010 – ben és később születettek)

4. forduló

2020-02-02 Pécs

Pécsen kezdtük a tavaszi szezont

A legfiatalabbak bajnokságában Pécsre kellett utaznunk, ahol a Tatabányai VSE, majd a Váci VSE gárdái ellen szálltunk vízbe.

15 játékossal keltünk útra, akik már nagyon várták, hogy újra „éles körülmények között” játszhassanak. Két hónap telt el az utolsó forduló óta, ez alatt sok mindent tanultunk, gyakoroltunk. A kérdés az volt, mennyit sikerül ezekből a mérkőzéseken is bemutatni.

A tavaszi szezonhoz képest változtattunk a felálláson: a kezdő gyerekek is fejlődtek már annyit, hogy „el lehet engedni a kezüket”, nem feltétlenül szükséges, hogy egy rutinosabb társ mindig mellettük legyen. Ezért egy erősebb és egy kezdőbb csoport negyedenként váltotta egymást a vízben, evvel kellő lehetőséghez jutott valamennyi kisgyerek. Az eredményt nem számolják ebben a korcsoportban, így semmilyen kényszer, teher nem nehezedik a játékosokra, edzőre. Ennek szellemében játszottunk mindkét mérkőzésen. A kezdő csapat mind a 4 negyedében nagy tempót diktálva eredményesen vízilabdázott. Védekezésben és támadásban is visszaköszöntek az edzésen tanultak, jó volt látni a gyerekek motiváltságát.

A második csoport a tatabányai meccsen kiválóan teljesített. Egyenrangú ellenfelek voltunk, bátran, fegyelmezetten vízilabdáztunk. A váciak ellen aztán elfogyott a szufla. Nem bírtuk az erős tempót, a letámadó védekezést. Itt bizony meg kellett hajolnunk a nagyobb tudás előtt…

Jó hangulatú, tartalmas napot zártunk. Még februárban újabb forduló vár a csapatra, amikor is Kaposváron ugrunk medencébe.

Kanizsa VSE:

Kezdő csapat: Török Nimród – Szabó Ádám, Kutfej Marcell, Gémesi Levente, Mándli Lara, Stricz Anna

Csere: Kesztyüs Péter – Dervenkár Mihály, Haszon Júlia, Pál Bence, Tálosi Lotti, Lanc Veronika, Jurik Nimród, Bende Anna, Tuboly Emese

20200205 1   20200205 2

20200205 3

2020-02-05                                                           Szabó Szilárd

 

karacsony

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu