Eredmények

November 14.

KVSE-Fehérvár VSE Fiú Ifi 13-21
KVSE-Fehérvár VSE Fiú Serdülő 3-13
KVSE-Fehérvár VSE Fiú Gyermek 10-18

November 27.

Fehérvár VSE-KVSE DVL Gyermek 12-5
DFVE Leány-KVSE DVL Gyermek 7-6

November 28.

KVSE-Balaton VK Fiú Ifi 2-4
KVSE-Balaton VK Fiú Serdülő 9-7
KVSE-Balaton VK Fiú Gyermek 13-10

Következő mérkőzések

December 4.

KVSE-PTE-PEAC Férfi OB/II Nagykanizsa
Sopron VSE-KVSE Férfi OB/II. Nagykanizsa
DFVE-KVSE DVL Gyermek Budapest
Oázis Kft.-KVSE DVL Gyermek Budapest

December 5.

KVSE-DFVE fiú DVL Gyermek Dunaújváros
KVSE-PSN Zrt. DVL Gyermek Dunaújváros

December 11.

KVSE-DFVE fiú DVL Gyermek Balatonfűzfő
KVSE-Balaton VK DVL Gyermek Baaltonfűzfő

Naptár

(2010 – ben és később születettek)

Alapszakasz, „A” csoport

2021-09-26 Nagykanizsa

Kezdetnek jó lesz!

Hazai pályán rajtolt az idei szezon a Gyermek IV. korosztályban. Csapatunk gerincét a 2010 – ben született gyerekek adják, de mellettük „baby korú” játékosok is bekerültek a keretbe. Ettől elég  kétarcú a játékunk. A rutinosabb gyerekek bátrabban, ötletesebben és eredményesebben teljesítenek, míg a picik még inkább a bajnokság légkörét próbálták szokni.

Ebben a korosztályban nagy váltás van a szabályok terén. Nagyobb a labda, a pálya, a kapu. Itt már alkalmazzák a támadóidőt, kiállítási időt, tiszta játékidőt. Eggyel több mezőnyjátékos ugorhat vízbe és időkérésre is adódik lehetőség. 

A fentiek tudatában vártuk ellenfeleinket (Kaposvári VK, Dunaújvárosi FVE leány). Mindkét mérkőzésünkre jellemző volt, hogy dekoncentráltan kezdtünk. Az első negyedekben hátrányba kerültünk, innen kellett mindkétszer megfordítanunk a meccset. A csapat erejét mutatja, hogy ez sikerült. Amint sikerült a posztoknak megfelelő feladatokra összpontosítani, amikor a védekezés is szívügy lett, nem csak a góllövés, egyből a kanizsai gyerekek akarata érvényesült a medencében.

Török Nimród kapusteljesítménye, valamint Kutfej Marcell és Dervenkár Mihály mezőnyben mutatott játéka kiemelkedett a többiek közül.

A következő időszak feladata lesz, hogy taktikailag összeszokottabbá váljon a gárda, a húzóemberek száma bővüljön, és a néha bosszantó technikai hibák számát csökkentsük. Ehhez nem kell más, mint az edzéseken szorgalmasan, fegyelmezetten végezni a feladatokat J!

Kanizsa VSE:

Török Nimród – Szabó Ádám, Kutfej Marcell, Haszon Júlia, Mándli Lara, Jurik Nimród, Dervenkár Mihály, Stricz Anna, Pál Bence, Lanc Veronika, Barota László, Tóth T. Benedek

Edzők: Szabó Szilárd, Molnár Damján

dvl210928 1dvl210928 2

dvl210928 3

Kanizsa, hajrá!

Nagykanizsa, 2021-09-28                             Szabó Szilárd

Plakat 2021jpg

Felsőházi rájátszás 2. forduló

2021-04-10 Balatonfűzfő

Szoros mérkőzéseken maradtunk alul

A lefújás pillanatában az egygólos vereség mindig a legfájóbb, hiszen minimális a különbség. Kétszer is így jártunk a hétvégén…

A Pécsi Sportiskola ellen sokáig mi irányítottunk a mérkőzésen. Nagy előnyünk nem volt, de 2 – 3 góllal többször is vezettünk. Eddig sikerült megosztani a feladatokat, elosztani a terheket. Minden játékos vízbe került, a lőtt gólokon 5 – en osztoztak. Az záró negyedben aztán fordult a kocka. A pécsiek jobban koncentráltak, csapatként jobban funkcionáltak és megfordították a mérkőzést. Egyetlen egyszer vezettek a mérkőzésen, a legvégén… Ugyan reális esélyünk volt az egyenlítésre, de 1 másodperccel a lefújás előtt hárított a baranyai kapus. Ezen az összecsapáson nyerhettünk volna, sajnos a végére elfogyott a koncentráció.

A nap 2. mérkőzésén az esélyesebb Soproni VSE ellen szálltunk vízbe. Itt jobban játszottunk, mint a pécsiek ellen, ezt mutatja a jóval kevesebb kapott gól. Az ellenfél két gólerős játékosát sikerült kevés találaton tartani. Sajnos a támadásokban nem sikerült olyan sokoldalúnak lenni, mint a délelőtti meccsen. Csak egy játékosunk, Varga Ábel lőtt gólt, ahogy fáradtunk, egyre kiismerhetőbb lett a játékunk. Sajnos a játékosok hite is megcsappant, így minimális különbséggel, de soproni siker született.

A nap tapasztalata: A mérkőzés a záró sípszóig tart! Addig kell összpontosítanunk, hinnünk magunkban!

A Kanizsa VSE gárdájából Varga Ábel, N. Horváth Mátyás, Sneff Botond és a 2. mérkőzésen védő Horváth-Bodzai Soma Vajk teljesítménye emelkedett ki.

dvl20210411 1dvl20210411 2

dvl20210411 3

2021-04-11                                                              Szabó Szilárd

 

 

 

4. forduló

2021-03-28 Pécs

Vidám pécsi túrán a legkisebbeink

A Baby II. korosztály soron következő fordulójára a baranyai megyeszékhelyen került sor. Sajnos ezúttal sem tudtunk 12 fővel kiállni, egyedüliként a csapatok közül L, ami intő jel a jövőre nézve.

Az óraállítás, korai indulás, két és fél órás utazás ellenére nagyon frissen kezdtünk a tatabányai együttes ellen. Mind támadásban, mind védekezésben jobbak voltunk, magabiztosan, szépen játszottak a gyerekek. Az első sorban szereplő gyerekek kellő összhangban vették ki részüket a feladatokból, igazi csapatként funkcionált a társaság. A 2. sorban vízbe kerülő tapasztalatlanabb gyerekek is helyt álltak. Több ügyes labdaszerzésnek, kialakított gólhelyzetnek és sikeres befejezésnek örülhettünk. A kellemes tapasztalatok birtokában kicsit lazábban vettük a folytatást, így a 3. negyedben már nem tudtunk kellően eredményesek lenni. A védekezésünk csak – csak működött, ám a támadásainkban az egyénieskedés gyakran önző megoldásokat, kimaradt helyzeteket, felesleges labdavesztéseket eredményezett. Ezt is meg kell tanulnunk kezelni! A záró játékrész szintén a TVSE fölényével zajlott, picijeink elfáradtak.

A Dunaújváros csapata ellen szálltunk vízbe délután. Itt játszik a bajnokság legügyesebb játékosa, aki egyéni megoldásaival és a szabályok adta lehetőségekkel élve egyedül képes mérkőzést nyerni (még ha nem is számolunk eredményt). Ősszel nagyon kikaptunk tőlük, ezen a különbségen szerettünk volna csökkenteni. Sikerült! A mi csapatunkban is van már lefoghatatlan játékos, Dervenkár Misi, aki mellett Pál Bence is kimagaslóan teljesített. Így a DFVE „jolly joker” – ét a szokásosnál jóval kevesebb gólon tudtuk tartani, míg az őszi 1 – 2 találatunk után most 6 játékosunk is szerzett gólt. Összességében így is az újvárosiak nyertek, de kiegyenlített, jó mérkőzést játszottunk.

dvlbaby 2103304

Kanizsa, Hajrá!

2021.03.29                                                                       Szabó Szilárd

 

(2010 – ben és később születettek)

Felsőházi rájátszás 2. forduló

2021-03-21 Nagykanizsa

Remek teljesítmény hazai medencében

A Baby I. korcsoport 2. tavaszi fordulójában a Pécs és a Tatabánya együttesei ellen szálltunk vízbe. Két olyan csapattal játszottunk, mely egyesületek lényegesen előttünk járnak a vízilabdában. Korosztályos bajnokságokban és felnőtt szinten is magasabb minőséget képviselnek nálunk, ezért egy – egy ilyen találkozónak mindig ők az esélyesei.

A Baby korosztályban nem számoljuk az eredményeket, és a szabályok megkövetelik valamennyi játékos lehetőséghez jutását, így nem mindig lehet objektíven összehasonlítani az ellenfeleket. Ettől függetlenül egyételmű, hogy mindkét mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt, a mérkőzések nagyobb részében kanizsai fölény volt a medencében. 

Kapusaink közül Török Nimród kiemelkedően védett, sőt gólt is szerzett egy bátor felúszás során. Szabó Ádám és Kutfej Marcell mind védekezésben, mind támadásban húzóemberek voltak. Haszon Júlia a pécsiek ellen még csak a védekezésben, d a Tatabánya ellen már támadásban is felzárkózott Ádám és Marci mellé. A 2. sor motorja Dervenkár Misi, aki nem ismer fáradtságot, elveszett labdát. A kitartás és küzdeni akarás mintapéldája. A kiemelt gyerekeken kívül a többiek is rengeteget fejlődtek, javultak a legutóbbi forduló óta is. Kevesen vagyunk, de ez a maréknyi sereg szorgalmasan edz, igazán jó társasággá kovácsolódtak az elmúlt hónapokban.

Kanizsa, hajrá!

dvl baby210324

Álló sor: Haszon Júlia, Szabó Ádám, Török Nimród, Jurik Nimród, Pál Bence, Kutfej Marcell, Tuboly Emese

Guggoló sor: Lanc Veronika, Kesztyüs Péter, Tálosi Lotti, Stricz Anna, Dervenkár Mihály

2021-03-24                                                                       Szabó Szilárd

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu