Eredmények

Február 20.

Blamax Kaposvár VK-KVSE D.túli Gyermek 8-4
PSN Zrt I.-KVSE D.túli Gyermek 15-2

Március 6.

Balaton VK-KVSE D.túli Gyermek 0-0
KVSE-Blamax Kaposvár VK D.túli Gyermek 11-7

Március 7.

PSN Zrt 2010-KVSE D.túli Gyermek 9-8
KVSE-Balaton VK D.túli Gyermek 5-16

Március 21.

TVSE-KVSE D.túli Gyermek 10-7
AVUS-KVSE D.túli Gyermek 2-13

Március 28.

KVSE-Polo Academy Bp. Fiú Ifi 5-11
KVSE-Polo Academy Bp. Fiú Serdülő 8-6
KVSE-Polo Academy Bp. Fiú Gyermek 23-8

Április 10.

Soproni VSE-KVSE D.túli Gyermek 6-5
PSN Zrt Sportisk.-KVSE D.túli Gyermek 12-11

Április 11.

Tatabánya-KVSE Fiú Ifi 19-4
Tatabánya-KVSE Fiú Serdülő 17-5
Tatabánya-KVSE Fiú Gyermek 15-2
Balamx Kaposvár VK-KVSE D.túli Gyermek 10-7

Következő mérkőzések

 Április 17.

KVSE-PSN Zrt I. D.túli Gyermek Kaposvár
KVSE-Blamax-Kaposvári VK D.túli Gyermek Kaposvár

 Április 18.

KVSE-YBL WPC Fiú Ifi Nagykanizsa
KVSE-YBL WPC Fiú Sedülő Nagykanizsa
KVSE-YBL WPC Fiú Gyermek Nagykanizsa

 Április 25.

UVSE H.H II.-KVSE Fiú Ifi Budapest
UVSE H.H II.-KVSE Fiú Sedülő Budapest
UVSE H.H II.-KVSE Fiú Gyermek Budapest

Naptár

Felsőházi rájátszás 2. forduló

2021-04-10 Balatonfűzfő

Szoros mérkőzéseken maradtunk alul

A lefújás pillanatában az egygólos vereség mindig a legfájóbb, hiszen minimális a különbség. Kétszer is így jártunk a hétvégén…

A Pécsi Sportiskola ellen sokáig mi irányítottunk a mérkőzésen. Nagy előnyünk nem volt, de 2 – 3 góllal többször is vezettünk. Eddig sikerült megosztani a feladatokat, elosztani a terheket. Minden játékos vízbe került, a lőtt gólokon 5 – en osztoztak. Az záró negyedben aztán fordult a kocka. A pécsiek jobban koncentráltak, csapatként jobban funkcionáltak és megfordították a mérkőzést. Egyetlen egyszer vezettek a mérkőzésen, a legvégén… Ugyan reális esélyünk volt az egyenlítésre, de 1 másodperccel a lefújás előtt hárított a baranyai kapus. Ezen az összecsapáson nyerhettünk volna, sajnos a végére elfogyott a koncentráció.

A nap 2. mérkőzésén az esélyesebb Soproni VSE ellen szálltunk vízbe. Itt jobban játszottunk, mint a pécsiek ellen, ezt mutatja a jóval kevesebb kapott gól. Az ellenfél két gólerős játékosát sikerült kevés találaton tartani. Sajnos a támadásokban nem sikerült olyan sokoldalúnak lenni, mint a délelőtti meccsen. Csak egy játékosunk, Varga Ábel lőtt gólt, ahogy fáradtunk, egyre kiismerhetőbb lett a játékunk. Sajnos a játékosok hite is megcsappant, így minimális különbséggel, de soproni siker született.

A nap tapasztalata: A mérkőzés a záró sípszóig tart! Addig kell összpontosítanunk, hinnünk magunkban!

A Kanizsa VSE gárdájából Varga Ábel, N. Horváth Mátyás, Sneff Botond és a 2. mérkőzésen védő Horváth-Bodzai Soma Vajk teljesítménye emelkedett ki.

dvl20210411 1dvl20210411 2

dvl20210411 3

2021-04-11                                                              Szabó Szilárd

 

 

 

4. forduló

2021-03-28 Pécs

Vidám pécsi túrán a legkisebbeink

A Baby II. korosztály soron következő fordulójára a baranyai megyeszékhelyen került sor. Sajnos ezúttal sem tudtunk 12 fővel kiállni, egyedüliként a csapatok közül L, ami intő jel a jövőre nézve.

Az óraállítás, korai indulás, két és fél órás utazás ellenére nagyon frissen kezdtünk a tatabányai együttes ellen. Mind támadásban, mind védekezésben jobbak voltunk, magabiztosan, szépen játszottak a gyerekek. Az első sorban szereplő gyerekek kellő összhangban vették ki részüket a feladatokból, igazi csapatként funkcionált a társaság. A 2. sorban vízbe kerülő tapasztalatlanabb gyerekek is helyt álltak. Több ügyes labdaszerzésnek, kialakított gólhelyzetnek és sikeres befejezésnek örülhettünk. A kellemes tapasztalatok birtokában kicsit lazábban vettük a folytatást, így a 3. negyedben már nem tudtunk kellően eredményesek lenni. A védekezésünk csak – csak működött, ám a támadásainkban az egyénieskedés gyakran önző megoldásokat, kimaradt helyzeteket, felesleges labdavesztéseket eredményezett. Ezt is meg kell tanulnunk kezelni! A záró játékrész szintén a TVSE fölényével zajlott, picijeink elfáradtak.

A Dunaújváros csapata ellen szálltunk vízbe délután. Itt játszik a bajnokság legügyesebb játékosa, aki egyéni megoldásaival és a szabályok adta lehetőségekkel élve egyedül képes mérkőzést nyerni (még ha nem is számolunk eredményt). Ősszel nagyon kikaptunk tőlük, ezen a különbségen szerettünk volna csökkenteni. Sikerült! A mi csapatunkban is van már lefoghatatlan játékos, Dervenkár Misi, aki mellett Pál Bence is kimagaslóan teljesített. Így a DFVE „jolly joker” – ét a szokásosnál jóval kevesebb gólon tudtuk tartani, míg az őszi 1 – 2 találatunk után most 6 játékosunk is szerzett gólt. Összességében így is az újvárosiak nyertek, de kiegyenlített, jó mérkőzést játszottunk.

dvlbaby 2103304

Kanizsa, Hajrá!

2021.03.29                                                                       Szabó Szilárd

 

(2010 – ben és később születettek)

Felsőházi rájátszás 2. forduló

2021-03-21 Nagykanizsa

Remek teljesítmény hazai medencében

A Baby I. korcsoport 2. tavaszi fordulójában a Pécs és a Tatabánya együttesei ellen szálltunk vízbe. Két olyan csapattal játszottunk, mely egyesületek lényegesen előttünk járnak a vízilabdában. Korosztályos bajnokságokban és felnőtt szinten is magasabb minőséget képviselnek nálunk, ezért egy – egy ilyen találkozónak mindig ők az esélyesei.

A Baby korosztályban nem számoljuk az eredményeket, és a szabályok megkövetelik valamennyi játékos lehetőséghez jutását, így nem mindig lehet objektíven összehasonlítani az ellenfeleket. Ettől függetlenül egyételmű, hogy mindkét mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt, a mérkőzések nagyobb részében kanizsai fölény volt a medencében. 

Kapusaink közül Török Nimród kiemelkedően védett, sőt gólt is szerzett egy bátor felúszás során. Szabó Ádám és Kutfej Marcell mind védekezésben, mind támadásban húzóemberek voltak. Haszon Júlia a pécsiek ellen még csak a védekezésben, d a Tatabánya ellen már támadásban is felzárkózott Ádám és Marci mellé. A 2. sor motorja Dervenkár Misi, aki nem ismer fáradtságot, elveszett labdát. A kitartás és küzdeni akarás mintapéldája. A kiemelt gyerekeken kívül a többiek is rengeteget fejlődtek, javultak a legutóbbi forduló óta is. Kevesen vagyunk, de ez a maréknyi sereg szorgalmasan edz, igazán jó társasággá kovácsolódtak az elmúlt hónapokban.

Kanizsa, hajrá!

dvl baby210324

Álló sor: Haszon Júlia, Szabó Ádám, Török Nimród, Jurik Nimród, Pál Bence, Kutfej Marcell, Tuboly Emese

Guggoló sor: Lanc Veronika, Kesztyüs Péter, Tálosi Lotti, Stricz Anna, Dervenkár Mihály

2021-03-24                                                                       Szabó Szilárd

3. forduló

2021-02-28 Tatabánya

Végre a legkisebbek is folytatták!

A legfiatalabb korosztály bajnoki küzdelmei indultak el utoljára a régióban, már nagyon izgatottak voltak a gyerekek.

A korosztály legügyesebb játékosai az idősebbek között is „edződnek”, de a kezdő gyerekek ebben a sorozatban jutnak játéklehetőséghez. Megtapasztalhatják, milyen az utazás, ismerkednek más városok uszodáival, a mérkőzések hangulatával, a szabályokkal.

A tatabányai túra teljes mértékben megfelelt a fenti elvárásoknak. A közös buszozás összecsiszolja a társaságot. A sátras uszoda látványa, kipróbálása nagy élmény, az öltözői viszonyok segítenek megbecsülni a kanizsai uszoda kényelmét. A kaposvári és pécsi csapatok elleni játék pedig lehetőséget adott arra, hogy ki – ki lemérje tudását idegen ellenfelek ellen, játékvezetői felügyelettel.

Azok a gyerekek, akik folyamatosan és rendszeresen részt tudnak venni az edzéseken, töretlenül fejlődnek. Ezt nem csak az edzéseken mutatott teljesítményük, hanem a mérkőzéseken való sikerességük is bizonyítja. Dervenkár Misi, Pál Bence, Tuboly Emese, Tálosi Lotti kiemelkedtek társaik közül. A kisebek közül Takács Ákos, Nagy Boldizsár és Barota László voltak a legaktívabbak.

A Baby bajnokságokban nem számoljuk az eredményt, nincsenek győztesek, vesztesek. A játék képe alapján azért le lehet szűrni az erőviszonyokat. Úgy ítélem meg, hogy a Kaposvári VK gárdájánál előrébb tartunk, de a Pécsi SN Zrt. csapata erősebb nálunk.

Kanizsa VSE: Tuboly Emese – Dervenkár Mihály, Pál Bence, Tálosi Lotti, Jurik Nimród, Barota László

Csere: Szabó Botond, Szabó Zsombor, Takács Ákos, Nagy Boldizsár, Tóth T. Benedek

A járványhelyzet valamennyi egyesület munkáját megnehezíti. A kötelező 12 főt többen nem tudtuk kiállítani. De a pécsiek ebben is a mezőny fölé kerekednek, 18 játékost szerepeltettek a meccseiken.

Folytatás egy hónap múlva, akkor a Tatabánya és a Dunaújváros lesz az ellenfelünk.

Kanizsa, hajrá!

dvl baby210228

2021-02-28                                                                      Szabó Szilárd

(2010 – ben és később születettek)

Felsőházi rájátszás

1. forduló

2021-02-21 Szombathely

 

Folytatás az erősebb csoportban

Az őszi alapszakaszban mutatott teljesítmény alapján a „Felsőházban” folytathatja szereplését a Kanizsa VSE csapata. Ebben a bajnokságban nem számolják az eredményt, így az edzők szavazatai alapján történt a besorolás.

A szombathelyi fordulóban a pécsi és a győri együttesek ellen szálltunk vízbe. A baranyai gárda már a megjelenésével meghökkentette a többi csapatot. Két alakulattal is részt vesznek a küzdelmekben, közel 30 játékossal érkeztek. A Piros Rákok és a Kék Delfinek fantázianevű csapatok nagyon jól felkészített, ügyesen úszó, labdával jól bánó gyerekekből állnak, akik ráadásul már a különböző játékelemekkel is tisztában vannak. Mindkét csapat a mezőny fölé emelkedik.

Mi a Piros Rákok ellen szálltunk vízbe. Az első két negyedben sikerült lépést tartani ellenfelünkkel, voltak periódusok, amikor mi irányítottuk a játékot. Sok helyzetet alakítottunk ki, igaz, ezekből keveset sikerült értékesíteni. A második félidőre fordult a helyzet. A baranyai gárda vette át az irányítást. Gyors játékukra nem találtunk ellenszert. Kapusaink jól védtek, de így is sok találatot szereztek a „Rákok”. A kanizsai gyerekek végig küzdöttek, kitartásukért minden dicséretet megérdemelnek!

A Győri VSE ellen nem sikerült a kezdés. Támadásainkban ugyan megvoltak a helyzetek, de a kihasználással továbbra is gondjaink akadtak. Védekezésben pedig megint kapusunk, Török Nimród volt a legjobb, ami sokat elárul a többiek tevékenységéről. A 2. negyedtől aztán fejre állt a mérkőzés. 2 játékrészen keresztül a kanizsai játékosok brillíroztak. Rendeződött a védekezés, végre sikerült jobban összpontosítani a befejezéseknél. A záró negyedre nálunk újra a 2. sor került vízbe, a győriek viszont a legjobbjaikkal folytatták, így ezt a részt ők zárták jobban.

A gyerekek nagyon sokat ügyesedtek, fejlődtek az elmúlt hónapokban. A szorgalmas edzéslátogatás, jó edzéslehetőségek meglátszanak a mutatott játékon. Minden mérkőzés újabb és újabb lehetőség a tanulásra, tapasztalatszerzésre. Az edzések után érdekes lehetőség arra, hogy idegen ellenfelek ellen, éles körülmények között is lemérhessük, mi tudunk. A látottak alapján leszűrhető, hogy itt a helyünk!

A nap kellemetlen tapasztalata a vízilabda örök betegsége, a bíráskodás stílusa volt. Az őszi fordulókban megszoktuk az új szabályokat, ezek szerint készültünk mi is és a többi csapat is. (Minimális a testi kontaktus, az egyszerű szabálytalanságokért is kiállítás jár.) Ma azonban mérlegeltek a játékvezetők az egyes szituációkban, voltak kis- és nagy szabálytalanságok. Követhetetlen volt, miért milyen büntetés jár…

Kanizsa VSE:

Kezdő csapat: Török Nimród – Szabó Ádám, Kutfej Marcell, Kesztyüs Péter, Mándli Lara, Jurik Nimród

  1. sor: Tuboly Emese – Haszon Júlia, Dervenkár Mihály, Stricz Anna, Lanc Veronika, Tálosi Lotti, Pál Bence.

Egyéni teljesítményével Török N., Szabó Á., Kutfej M., Mándli L., Haszon J. és Dervenkár M. emelkedtek ki társaik közül.

Kanizsa, hajrá!

Baby I. 2021

2021-02-21                                           Szabó Szilárd

8800 Nagykanizsa
Békástó u. 3.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: kanizsavizilabda.hu